Paleo pannkakor med kokos

CategoryNivåIntermediate

Mängd2 portioner
Tid, förberedelser15 minTid, tillagning10 minTid, total25 min

 4 matsked Kokosmjöl
 4 matsked osötad mandelmjölk eller kokosmjölk
 2 tesked Bakpulver
 4 Ägg
 2 matsked Honung eller lönnsirap
 12 matsked Kokosnötolja

1

Värm en tesked kokosnötolja i en stor stekpanna på låg / medium värme.

2

Vispa 4 ägg i en medelstor skål.

3

Lägg sedan i mjölk och honung och blanda igen.

4

Lägg långsamt i kokosmjöl och bakpulver och blanda tills du får en jämn men tjock smet.

5

Använd ca 1-2 dl av smeten för varje pannkaka.

6

Stek första sidan i ca 4 minuter, tills pannkakorna får en gyllenbrun färg.

7

Vänd och stek andra sidan i 3 – 4 minuter.

8

Dessa pannkakor måste lagas långsamt, annars är risken att de bränns på utsidan och blir råa på insidan.

9

Tips: Det är möjligt att tillsätta olika bär, förslagsvis blåbär eller hallon.

Ingredienser

 4 matsked Kokosmjöl
 4 matsked osötad mandelmjölk eller kokosmjölk
 2 tesked Bakpulver
 4 Ägg
 2 matsked Honung eller lönnsirap
 12 matsked Kokosnötolja

Gör så här

1

Värm en tesked kokosnötolja i en stor stekpanna på låg / medium värme.

2

Vispa 4 ägg i en medelstor skål.

3

Lägg sedan i mjölk och honung och blanda igen.

4

Lägg långsamt i kokosmjöl och bakpulver och blanda tills du får en jämn men tjock smet.

5

Använd ca 1-2 dl av smeten för varje pannkaka.

6

Stek första sidan i ca 4 minuter, tills pannkakorna får en gyllenbrun färg.

7

Vänd och stek andra sidan i 3 – 4 minuter.

8

Dessa pannkakor måste lagas långsamt, annars är risken att de bränns på utsidan och blir råa på insidan.

9

Tips: Det är möjligt att tillsätta olika bär, förslagsvis blåbär eller hallon.

Paleo pannkakor med kokos
0/5 (0 Reviews)

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.

Sök allt om diabetes