Mängd4 portioner
Tid, förberedelser10 minTid, tillagning5 minTid, total15 min

Ingredienser

Dressing
 150 g fettfri grekisk yoghurt
 3 ansjovis
 1,50 tesked olivolja
 1,50 tesked majonnäs
 2 tesked citronjuicé
 1,50 tesked dijonsenap
 1 tesked Worcestershire sås
 ½ tesked svartpeppar
 Salt
 2 vitlöksklyftor
Krutonger
 ½ baguette
 3 tesked olivolja
 1 vitlöksklyfta
 ¼ tesked salt och svartpeppar
Sallad
 500 g hackad romansallad
 100 g riven parmesanost
 500 g kycklingbröst

Instruktioner

För dressingen
1

Mosa ansjovisfiléer i en liten blandningskål med baksidan av en sked. Tillsätt majonnäs, olivolja, citronsaft, senap, Worcestershire sås, peppar, salt och vitlök. Rör om tills det är väl blandat. Vispa i grekisk yoghurt. Placera dressingen i kylskåpet under tiden som du förbereder resten.

För krutongerna
2

Förvärm ugnen till 375 grader. Skär baguetten i skivor, bara några centimeter tjocka. Sprid brödbitarna i ett jämnt lager på en bakplåt och baka i ugnen under 5 minuter. Under tiden, vispa ihop olivolja, vitlök, salt och peppar i en blandningsskål.
Efter 5 minuter tillför olivolja till bakplåten och brödbitarna, rör och om baka i ytterligare några minuter till brödbitarna får en guldbrun färg. Ta sedan ut från ugnen och låt svalna tills rumstemperatur.

För salladen
3

Blanda romansalladen, kycklingen, krutongerna och hälften av parmesanosten i en stor salladsskål. Häll över dressingen och rör om. Strö varje portion med den parmesan som kvarstår. Servera omedelbart.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 4


Mängd / portion
Kalorier 558
% dagligt värde *
Fett, totalt 27g42%
Mättat fett 5g25%
Cholesterol 85mg29%
Kolhydrater, totalt 38g13%
Dietary Fiber 3g12%
Socker 4g
Protein 33g66%

Vitamin A 166%
Vitamin C 11%
Calcium 24%
Iron 21%

% av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.