Mängd2 portioner
Tid, förberedelser5 minTid, tillagning10 minTid, total15 min

Ingredienser

 8 rökt bacon
 4 Ägg
 12 Körsbärstomater
 2 tesked Balsamvinäger
 2 matsked Olivolja
 Salt och nymalt svartpeppar

Instruktioner

1

Värm en matsked olivolja i en stekpanna över medelvärme.

2

Tillsätt bacon och stek i 2 minuter tills det får lite färg, stek på andra sidan i ytterligare 2 minuter.

3

Tillsätt tomaterna till pannan med bacon och var generös med svartpepparn.

4

Stek tomaterna i en minut tills de bara börjar mjukna.

5

För att poschera ett ägg så koka upp vatten. Stäng av värmen när vattnet nästan börjar koka och tillsätt ättika och salt, ättikan gör så äggulan hålls ihop. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel för att centrifugal effekten ska hålla äggulan i centrum och efter 5 minuter borde det vara färdigt. Lyft upp ägget och lägg det i en skål med kallt vatten, dels för att skölja av ättika och ägget avslutar sin kokning. Frisera äggvitetrådarna som inte lagt sig runt äggvitan, och nu är det klart att använda.

6

Om du vill kan du steka mer tomater och även champinjoner för att ha bredvid.

Näringsdeklaration

portioner 2


Mängd / portion
Kalorier 273
% dagligt värde *
Fett, totalt 19.5g30%
Mättat fett 5.5g28%
Kolhydrater, totalt 13.5g5%
Dietary Fiber 3.3g14%
Socker 10g
Protein 15g30%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.