Asiatisk kycklingsallad

CategoryNivåIntermediate

Mängd2 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning10 minTid, total40 min

Dressing
 ¼ sojasås med lägre natriumhalt
 3 tesked risvin vinäger
 1,50 tesked brunsocker
 1,50 tesked sesamolja
 1,50 tesked asiatisk chili-vitlök sås (alternativt sriracha)
 3 tesked rapsolja
 1 tesked hackad ingefära
 2 vitlöksklyftor
 1 tesked Tahini
Sallad
 2 tesked sesamfrön
 600 g kinakål
 1,50 rivna morötter
 5 skivad rädisa
 1,50 koppar skivad schalottenlök

Dressing
1

Förbereda dressing: Kombinera sojasås, vinäger, brunsocker, sesamolja och chili-vitlökssås (sriracha) i en skål; rör om för att blanda.

2

Värm olivolja i en liten kastrull över medelhög värme. Lägg till ingefära och vitlök; rör om i 1 till 2 minuter. Tillsätt sojasåsblandningen till pannan. Vispa i tahini och buljong; koka tills det minskas något, 3 till 4 minuter. Låt svalna.

Sallad
3

Värm en liten torr stekpanna över medelhög värme. Tillsätt sesamfrön rör om tills det är lättbrunt, tar 1 till 2 minuter.

4

För över sesamfrön till en liten tallrik för att svalna. Kombinera all kinakål, morötter, rädisor, lök och kyckling i en stor grund skål. Rör om och häll över salladen. Häll sesamfrön på toppen. Redo att serveras

Ingredienser

Dressing
 ¼ sojasås med lägre natriumhalt
 3 tesked risvin vinäger
 1,50 tesked brunsocker
 1,50 tesked sesamolja
 1,50 tesked asiatisk chili-vitlök sås (alternativt sriracha)
 3 tesked rapsolja
 1 tesked hackad ingefära
 2 vitlöksklyftor
 1 tesked Tahini
Sallad
 2 tesked sesamfrön
 600 g kinakål
 1,50 rivna morötter
 5 skivad rädisa
 1,50 koppar skivad schalottenlök

Gör så här

Dressing
1

Förbereda dressing: Kombinera sojasås, vinäger, brunsocker, sesamolja och chili-vitlökssås (sriracha) i en skål; rör om för att blanda.

2

Värm olivolja i en liten kastrull över medelhög värme. Lägg till ingefära och vitlök; rör om i 1 till 2 minuter. Tillsätt sojasåsblandningen till pannan. Vispa i tahini och buljong; koka tills det minskas något, 3 till 4 minuter. Låt svalna.

Sallad
3

Värm en liten torr stekpanna över medelhög värme. Tillsätt sesamfrön rör om tills det är lättbrunt, tar 1 till 2 minuter.

4

För över sesamfrön till en liten tallrik för att svalna. Kombinera all kinakål, morötter, rädisor, lök och kyckling i en stor grund skål. Rör om och häll över salladen. Häll sesamfrön på toppen. Redo att serveras

Asiatisk kycklingsallad
0/5 (0 Reviews)

Dialiv - Sveriges nya diabetesapp

Dialiv är appen som har allt för att sköta din diabetes. Svara på 15 snabba frågor och bli först att få appen!

Sök allt om diabetes