Mängd2 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning10 minTid, total40 min

287 kcal
14 g kolhydrater
Typ 1 diabetes, typ 2 diabetes, övriga

Asiatisk kycklingsallad

Instruktioner

Dressing
1

Förbereda dressing: Kombinera sojasås, vinäger, brunsocker, sesamolja och chili-vitlökssås (sriracha) i en skål; rör om för att blanda.

2

Värm olivolja i en liten kastrull över medelhög värme. Lägg till ingefära och vitlök; rör om i 1 till 2 minuter. Tillsätt sojasåsblandningen till pannan. Vispa i tahini och buljong; koka tills det minskas något, 3 till 4 minuter. Låt svalna.

Sallad
3

Värm en liten torr stekpanna över medelhög värme. Tillsätt sesamfrön rör om tills det är lättbrunt, tar 1 till 2 minuter.

4

För över sesamfrön till en liten tallrik för att svalna. Kombinera all kinakål, morötter, rädisor, lök och kyckling i en stor grund skål. Rör om och häll över salladen. Häll sesamfrön på toppen. Redo att serveras

Dressing
 ¼ sojasås med lägre natriumhalt
 3 tesked risvin vinäger
 1,50 tesked brunsocker
 1,50 tesked sesamolja
 1,50 tesked asiatisk chili-vitlök sås (alternativt sriracha)
 3 tesked rapsolja
 1 tesked hackad ingefära
 2 vitlöksklyftor
 1 tesked Tahini
Sallad
 2 tesked sesamfrön
 600 g kinakål
 1,50 rivna morötter
 5 skivad rädisa
 1,50 koppar skivad schalottenlök

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 2


Mängd / portion
Kalorier 287
% dagligt värde *
Fett, totalt 14g22%
Mättat fett 21g105%
Cholesterol 63mg21%
Sodium 576mg24%
Kolhydrater, totalt 14g5%
Dietary Fiber 3g12%
Socker 7g
Protein 27g54%

Vitamin A 121%
Vitamin C 63%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Scroll to Top