Asiatisk kycklingsallad

Energi: 287 kcal
Kolhydrater: 14 g kolhydrater

Mängd2 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning10 minTid, total40 min

Dressing
 ¼ sojasås med lägre natriumhalt
 3 tesked risvin vinäger
 1,50 tesked brunsocker
 1,50 tesked sesamolja
 1,50 tesked asiatisk chili-vitlök sås (alternativt sriracha)
 3 tesked rapsolja
 1 tesked hackad ingefära
 2 vitlöksklyftor
 1 tesked Tahini
Sallad
 2 tesked sesamfrön
 600 g kinakål
 1,50 rivna morötter
 5 skivad rädisa
 1,50 koppar skivad schalottenlök

Instruktioner

Dressing
1

Förbereda dressing: Kombinera sojasås, vinäger, brunsocker, sesamolja och chili-vitlökssås (sriracha) i en skål; rör om för att blanda.

2

Värm olivolja i en liten kastrull över medelhög värme. Lägg till ingefära och vitlök; rör om i 1 till 2 minuter. Tillsätt sojasåsblandningen till pannan. Vispa i tahini och buljong; koka tills det minskas något, 3 till 4 minuter. Låt svalna.

Sallad
3

Värm en liten torr stekpanna över medelhög värme. Tillsätt sesamfrön rör om tills det är lättbrunt, tar 1 till 2 minuter.

4

För över sesamfrön till en liten tallrik för att svalna. Kombinera all kinakål, morötter, rädisor, lök och kyckling i en stor grund skål. Rör om och häll över salladen. Häll sesamfrön på toppen. Redo att serveras

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 2


Mängd / portion
Kalorier 287
% dagligt värde *
Fett, totalt 14g22%
Mättat fett 21g105%
Cholesterol 63mg21%
Sodium 576mg24%
Kolhydrater, totalt 14g5%
Dietary Fiber 3g12%
Socker 7g
Protein 27g54%

Vitamin A 121%
Vitamin C 63%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.