Asiatisk kycklingsallad

1 min läsning
Mängd2 portioner
Tid, total40 min
Dressing
 ¼ sojasås med lägre natriumhalt
 3 tesked risvin vinäger
 1,50 tesked brunsocker
 1,50 tesked sesamolja
 1,50 tesked asiatisk chili-vitlök sås (alternativt sriracha)
 3 tesked rapsolja
 1 tesked hackad ingefära
 2 vitlöksklyftor
 1 tesked Tahini
Sallad
 2 tesked sesamfrön
 600 g kinakål
 1,50 rivna morötter
 5 skivad rädisa
 1,50 koppar skivad schalottenlök
Dressing
1

Förbereda dressing: Kombinera sojasås, vinäger, brunsocker, sesamolja och chili-vitlökssås (sriracha) i en skål; rör om för att blanda.

2

Värm olivolja i en liten kastrull över medelhög värme. Lägg till ingefära och vitlök; rör om i 1 till 2 minuter. Tillsätt sojasåsblandningen till pannan. Vispa i tahini och buljong; koka tills det minskas något, 3 till 4 minuter. Låt svalna.

Sallad
3

Värm en liten torr stekpanna över medelhög värme. Tillsätt sesamfrön rör om tills det är lättbrunt, tar 1 till 2 minuter.

4

För över sesamfrön till en liten tallrik för att svalna. Kombinera all kinakål, morötter, rädisor, lök och kyckling i en stor grund skål. Rör om och häll över salladen. Häll sesamfrön på toppen. Redo att serveras

Ingredienser

Dressing
 ¼ sojasås med lägre natriumhalt
 3 tesked risvin vinäger
 1,50 tesked brunsocker
 1,50 tesked sesamolja
 1,50 tesked asiatisk chili-vitlök sås (alternativt sriracha)
 3 tesked rapsolja
 1 tesked hackad ingefära
 2 vitlöksklyftor
 1 tesked Tahini
Sallad
 2 tesked sesamfrön
 600 g kinakål
 1,50 rivna morötter
 5 skivad rädisa
 1,50 koppar skivad schalottenlök

Gör så här

Dressing
1

Förbereda dressing: Kombinera sojasås, vinäger, brunsocker, sesamolja och chili-vitlökssås (sriracha) i en skål; rör om för att blanda.

2

Värm olivolja i en liten kastrull över medelhög värme. Lägg till ingefära och vitlök; rör om i 1 till 2 minuter. Tillsätt sojasåsblandningen till pannan. Vispa i tahini och buljong; koka tills det minskas något, 3 till 4 minuter. Låt svalna.

Sallad
3

Värm en liten torr stekpanna över medelhög värme. Tillsätt sesamfrön rör om tills det är lättbrunt, tar 1 till 2 minuter.

4

För över sesamfrön till en liten tallrik för att svalna. Kombinera all kinakål, morötter, rädisor, lök och kyckling i en stor grund skål. Rör om och häll över salladen. Häll sesamfrön på toppen. Redo att serveras

Asiatisk kycklingsallad

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!