Mängd12 portioner
Tid, förberedelser25 minTid, tillagning30 minTid, total55 min

Ingredienser

 2 Ägg
  kopp Brunsocker
 ¾ kopp Vetemjöl
 1,50 tesked Bakpulver
 ½ tesked Bikarbonat
 ½ tesked Kanel
 1 kopp mosad banan
 1 kopp Kärnmjölk
 ¼ tesked Salt
 ½ kopp chokladbitar (valfritt)
  kopp valnötter
 1 tesked Vaniljextrakt
 1 kopp Fullkornsvete
 1 tesked Rapsolja eller kokosolja

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 400 ° F, och förbered muffinsformar med att tillföra kokosolja.

2

Vispa ägg och brunsocker i en skål tills du får en jämn smet. Lägg sedan i bananer, kärnmjölk, olja och vaniljextrakt, fortsätt vispa i ytterligare några minuter.

3

Vispa vetemjöl, fullkornsvete, bakpulver, natriumbikarbonat, kanel och salt i en stor skål.

4

Lägg i chokladbitar eller valnötter om man vill använda det. Det är även möjligt att strö på valnötter, om du använder detta.

5

Baka muffinsen tills topparna är guldbruna och fjädrar tillbaka när de berörs lätt, borde ta 15 till 25 minuter. Låt svalna i pannan i 5 minuter. Lossa kanterna och låt muffinsen svalna något innan du serverar dem.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 12


Mängd / portion
Kalorier 200
% dagligt värde *
Fett, totalt 6g10%
Mättat fett 12g60%
Cholesterol 32mg11%
Kolhydrater, totalt 34g12%
Dietary Fiber 4g16%
Socker 15g
Protein 5g10%

Folate 480%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.