Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Bananmuffins

Energi: 200 kcal
Kolhydrater: 34 g kolhydrater

Mängd12 portioner
Tid, förberedelser25 minTid, tillagning30 minTid, total55 min

 2 Ägg
  kopp Brunsocker
 ¾ kopp Vetemjöl
 1,50 tesked Bakpulver
 ½ tesked Bikarbonat
 ½ tesked Kanel
 1 kopp mosad banan
 1 kopp Kärnmjölk
 ¼ tesked Salt
 ½ kopp chokladbitar (valfritt)
  kopp valnötter
 1 tesked Vaniljextrakt
 1 kopp Fullkornsvete
 1 tesked Rapsolja eller kokosolja

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 400 ° F, och förbered muffinsformar med att tillföra kokosolja.

2

Vispa ägg och brunsocker i en skål tills du får en jämn smet. Lägg sedan i bananer, kärnmjölk, olja och vaniljextrakt, fortsätt vispa i ytterligare några minuter.

3

Vispa vetemjöl, fullkornsvete, bakpulver, natriumbikarbonat, kanel och salt i en stor skål.

4

Lägg i chokladbitar eller valnötter om man vill använda det. Det är även möjligt att strö på valnötter, om du använder detta.

5

Baka muffinsen tills topparna är guldbruna och fjädrar tillbaka när de berörs lätt, borde ta 15 till 25 minuter. Låt svalna i pannan i 5 minuter. Lossa kanterna och låt muffinsen svalna något innan du serverar dem.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 12


Mängd / portion
Kalorier 200
% dagligt värde *
Fett, totalt 6g10%
Mättat fett 12g60%
Kolesterol 32mg11%
Kolhydrater, totalt 34g12%
Kostfiber 4g16%
Socker 15g
Protein 5g10%

Folsyra 480%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Diabetes Sverige

Kostnadsfritt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev innehåller medicinska nyheter, klinisk information, recept, råd, guider.