Ingredienser
Instruktioner
Mosa ansjovisfiléer i en liten blandningskål med baksidan av en sked. Tillsätt majonnäs, olivolja, citronsaft, senap, Worcestershire sås, peppar, salt och vitlök. Rör om tills det är väl blandat. Vispa i grekisk yoghurt. Placera dressingen i kylskåpet under tiden som du förbereder resten.
Förvärm ugnen till 375 grader. Skär baguetten i skivor, bara några centimeter tjocka. Sprid brödbitarna i ett jämnt lager på en bakplåt och baka i ugnen under 5 minuter. Under tiden, vispa ihop olivolja, vitlök, salt och peppar i en blandningsskål.
Efter 5 minuter tillför olivolja till bakplåten och brödbitarna, rör och om baka i ytterligare några minuter till brödbitarna får en guldbrun färg. Ta sedan ut från ugnen och låt svalna tills rumstemperatur.
Blanda romansalladen, kycklingen, krutongerna och hälften av parmesanosten i en stor salladsskål. Häll över dressingen och rör om. Strö varje portion med den parmesan som kvarstår. Servera omedelbart.
Portionsstorlek 1
portioner 4
- Mängd / portion
- Kalorier 558
- % dagligt värde *
- Fett, totalt 27g42%
- Mättat fett 5g25%
- Kolesterol 85mg29%
- Kolhydrater, totalt 38g13%
- Kostfiber 3g12%
- Socker 4g
- Protein 33g66%
- Vitamin A 166%
- Vitamin C 11%
- Kalcium 24%
- Järn 21%
* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.