Caesarsallad med kyckling

1 min läsning
Mängd4 portioner
Tid, total15 min
Dressing
 150 g fettfri grekisk yoghurt
 3 ansjovis
 1,50 tesked olivolja
 1,50 tesked majonnäs
 2 tesked citronjuicé
 1,50 tesked dijonsenap
 1 tesked Worcestershire sås
 ½ tesked svartpeppar
 Salt
 2 vitlöksklyftor
Krutonger
 ½ baguette
 3 tesked olivolja
 1 vitlöksklyfta
 ¼ tesked salt och svartpeppar
Sallad
 500 g hackad romansallad
 100 g riven parmesanost
 500 g kycklingbröst
För dressingen
1

Mosa ansjovisfiléer i en liten blandningskål med baksidan av en sked. Tillsätt majonnäs, olivolja, citronsaft, senap, Worcestershire sås, peppar, salt och vitlök. Rör om tills det är väl blandat. Vispa i grekisk yoghurt. Placera dressingen i kylskåpet under tiden som du förbereder resten.

För krutongerna
2

Förvärm ugnen till 375 grader. Skär baguetten i skivor, bara några centimeter tjocka. Sprid brödbitarna i ett jämnt lager på en bakplåt och baka i ugnen under 5 minuter. Under tiden, vispa ihop olivolja, vitlök, salt och peppar i en blandningsskål.
Efter 5 minuter tillför olivolja till bakplåten och brödbitarna, rör och om baka i ytterligare några minuter till brödbitarna får en guldbrun färg. Ta sedan ut från ugnen och låt svalna tills rumstemperatur.

För salladen
3

Blanda romansalladen, kycklingen, krutongerna och hälften av parmesanosten i en stor salladsskål. Häll över dressingen och rör om. Strö varje portion med den parmesan som kvarstår. Servera omedelbart.

Ingredienser

Dressing
 150 g fettfri grekisk yoghurt
 3 ansjovis
 1,50 tesked olivolja
 1,50 tesked majonnäs
 2 tesked citronjuicé
 1,50 tesked dijonsenap
 1 tesked Worcestershire sås
 ½ tesked svartpeppar
 Salt
 2 vitlöksklyftor
Krutonger
 ½ baguette
 3 tesked olivolja
 1 vitlöksklyfta
 ¼ tesked salt och svartpeppar
Sallad
 500 g hackad romansallad
 100 g riven parmesanost
 500 g kycklingbröst

Gör så här

För dressingen
1

Mosa ansjovisfiléer i en liten blandningskål med baksidan av en sked. Tillsätt majonnäs, olivolja, citronsaft, senap, Worcestershire sås, peppar, salt och vitlök. Rör om tills det är väl blandat. Vispa i grekisk yoghurt. Placera dressingen i kylskåpet under tiden som du förbereder resten.

För krutongerna
2

Förvärm ugnen till 375 grader. Skär baguetten i skivor, bara några centimeter tjocka. Sprid brödbitarna i ett jämnt lager på en bakplåt och baka i ugnen under 5 minuter. Under tiden, vispa ihop olivolja, vitlök, salt och peppar i en blandningsskål.
Efter 5 minuter tillför olivolja till bakplåten och brödbitarna, rör och om baka i ytterligare några minuter till brödbitarna får en guldbrun färg. Ta sedan ut från ugnen och låt svalna tills rumstemperatur.

För salladen
3

Blanda romansalladen, kycklingen, krutongerna och hälften av parmesanosten i en stor salladsskål. Häll över dressingen och rör om. Strö varje portion med den parmesan som kvarstår. Servera omedelbart.

Caesarsallad med kyckling

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Senaste av Blog