Granola, kikärtor, choklad och kokos
Kolhydrater: 30 g kolhydrater
Energi: 297 kcal
Ingredienser
För rostade kikärtor
300 g Kikärtor
1 matsked Lönnsirap
½ tesked Kanel
För granola
2 koppar Havregryn
1 kopp skivad mandel
1 kopp osötad riven kokos
⅛ tesked Havssalt
¼ kopp Kokosnötolja
¼ kopp Lönnsirap
¾ kopp mörka chokladbitar
Instruktioner
För rostade kikärtor
1
Skölj kikärtor under varmt vatten och ta bort eventuella rester. Använd sedan papper eller handduk för att torka bort så mycket vatten som möjligt.
2
Sätt sedan kikärter på en bakplåt och in i ugnen på medelhögvärme i 20 minuter.
3
Ta sedan ut bakplåten med kikärtorna och tillsätt lönnsirap och kanel, baka i ytterligare 20-25 minuter.
För granola
4
Blanda havregryn, mandeln, kokos, havssalt, kokosnötolja och lönnsirap i en stor skål.
5
Sprid ut blandningen jämnt på en bakplåt och låt det lagas i ugnen på ca 230 grader i 15 minuter.
6
Låt svalna helt innan du lägger till de rostade kikärtorna och mörka chokladbitar.
Näringsdeklaration
portioner 2
- Mängd / portion
- Kalorier 297
- % dagligt värde *
- Fett, totalt 17g27%
- Mättat fett 6g30%
- Kolhydrater, totalt 33g11%
- Kostfiber 5g20%
- Socker 15g
- Protein 7g15%
* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.