Mängd2 portioner
Tid, förberedelser10 minTid, tillagning10 minTid, total20 min

297 kcal
30 g kolhydrater
Typ 1 diabetes, typ 2 diabetes, övriga

Granola, kikärtor, choklad och kokos

Instruktioner

För rostade kikärtor
1

Skölj kikärtor under varmt vatten och ta bort eventuella rester. Använd sedan papper eller handduk för att torka bort så mycket vatten som möjligt.

2

Sätt sedan kikärter på en bakplåt och in i ugnen på medelhögvärme i 20 minuter.

3

Ta sedan ut bakplåten med kikärtorna och tillsätt lönnsirap och kanel, baka i ytterligare 20-25 minuter.

För granola
4

Blanda havregryn, mandeln, kokos, havssalt, kokosnötolja och lönnsirap i en stor skål.

5

Sprid ut blandningen jämnt på en bakplåt och låt det lagas i ugnen på ca 230 grader i 15 minuter.

6

Låt svalna helt innan du lägger till de rostade kikärtorna och mörka chokladbitar.

För rostade kikärtor
 300 g Kikärtor
 1 matsked Lönnsirap
 ½ tesked Kanel
För granola
 2 koppar Havregryn
 1 kopp skivad mandel
 1 kopp osötad riven kokos
  tesked Havssalt
 ¼ kopp Kokosnötolja
 ¼ kopp Lönnsirap
 ¾ kopp mörka chokladbitar

Näringsdeklaration

portioner 2


Mängd / portion
Kalorier 297
% dagligt värde *
Fett, totalt 17g27%
Mättat fett 6g30%
Kolhydrater, totalt 33g11%
Dietary Fiber 5g20%
Socker 15g
Protein 7g15%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Scroll to Top