Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Granola, kikärtor, choklad och kokos

Energi: 297 kcal
Kolhydrater: 30 g kolhydrater

Mängd2 portioner
Tid, förberedelser10 minTid, tillagning10 minTid, total20 min

För rostade kikärtor
 300 g Kikärtor
 1 matsked Lönnsirap
 ½ tesked Kanel
För granola
 2 koppar Havregryn
 1 kopp skivad mandel
 1 kopp osötad riven kokos
  tesked Havssalt
 ¼ kopp Kokosnötolja
 ¼ kopp Lönnsirap
 ¾ kopp mörka chokladbitar

Instruktioner

För rostade kikärtor
1

Skölj kikärtor under varmt vatten och ta bort eventuella rester. Använd sedan papper eller handduk för att torka bort så mycket vatten som möjligt.

2

Sätt sedan kikärter på en bakplåt och in i ugnen på medelhögvärme i 20 minuter.

3

Ta sedan ut bakplåten med kikärtorna och tillsätt lönnsirap och kanel, baka i ytterligare 20-25 minuter.

För granola
4

Blanda havregryn, mandeln, kokos, havssalt, kokosnötolja och lönnsirap i en stor skål.

5

Sprid ut blandningen jämnt på en bakplåt och låt det lagas i ugnen på ca 230 grader i 15 minuter.

6

Låt svalna helt innan du lägger till de rostade kikärtorna och mörka chokladbitar.

Näringsdeklaration

portioner 2


Mängd / portion
Kalorier 297
% dagligt värde *
Fett, totalt 17g27%
Mättat fett 6g30%
Kolhydrater, totalt 33g11%
Kostfiber 5g20%
Socker 15g
Protein 7g15%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Diabetes Sverige

Kostnadsfritt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev innehåller medicinska nyheter, klinisk information, recept, råd, guider.