Grekisk sallad

1 min läsning
Mängd5 portioner
Tid, total20 min
Dressing
 6 tesked olivolja
 1,50 tesked citronjuicé
 1 tesked rödvinsvinäger
 1,50 tesked hackade vitlöksklyftor
 1,50 tesked hackad persilja
 1 tesked torkad oregano
 ¾ tesked honungs
 ½ tesked salt
Sallad
 4 hackade tomater
 1 skalad och hackad gurka
 ½ hackad rödlök
 100 g skivade svarta oliver
 100 g smulad fetaost
 1 skivad avokado
 1 hackad gul eller grön paprika
1

Tillsätt alla dressingredienser till en liten skål och vispa väl för att blanda, krydda med salt och förvara i kylskåp tills det är klart att använda.

2

Tillsätt tomater, gurka, lök, paprika, oliver, avokado och fetaost till en salladsskål.

3

Häll dressingen över salladen och rör om för att blanda jämnt. Tillsätt dressingen några minuter innan serveringen för bästa resultat.

Ingredienser

Dressing
 6 tesked olivolja
 1,50 tesked citronjuicé
 1 tesked rödvinsvinäger
 1,50 tesked hackade vitlöksklyftor
 1,50 tesked hackad persilja
 1 tesked torkad oregano
 ¾ tesked honungs
 ½ tesked salt
Sallad
 4 hackade tomater
 1 skalad och hackad gurka
 ½ hackad rödlök
 100 g skivade svarta oliver
 100 g smulad fetaost
 1 skivad avokado
 1 hackad gul eller grön paprika

Gör så här

1

Tillsätt alla dressingredienser till en liten skål och vispa väl för att blanda, krydda med salt och förvara i kylskåp tills det är klart att använda.

2

Tillsätt tomater, gurka, lök, paprika, oliver, avokado och fetaost till en salladsskål.

3

Häll dressingen över salladen och rör om för att blanda jämnt. Tillsätt dressingen några minuter innan serveringen för bästa resultat.

Grekisk sallad

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Senaste av Blog