Mängd8 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning30 minTid, total1 hr

246 kcal
38 g kolhydrater
Typ 1 diabetes, typ 2 diabetes, övriga

Mandelbars med honung

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj in en bakplåt med kokosolja.

2

Sprid havregryn, mandel, solrosfrön, linfrö och sesamfrön på bakplåten. Baka tills havregrynen är lätt rostade och nötterna doftar, skaka bakplåten efter cirka 10 minuter och fortsätta baka i ytterligare några minuter.

3

Överför allt från bakplåten till en stor skål och tillför vinbär, aprikoser och russin; rör om allt till en mix.

4

Kombinera mandelsmör, socker, honung, vanilj och salt i en liten kastrull. Värm över medium-låg värme, rör om ofta tills blandningen bubblar lätt, borde ta ca 2 till 5 minuter. Häll omedelbart över blandningen från kastrullen över de torra ingredienserna och blanda med en sked eller spatel.

5

Överför mixen till bakplåten igen, men blandningen ska inte bakas utan tryck ner blandningen ordentligt för att skapa ett jämnt lager på bakplåten (vänta tills blandningen svalnar något om det behövs). Lägg bakplåten i kylen i ungefär 30 minuter; skär mixen till 8 barer.

 1 kopp Havregryn
 ¼ kopp Mandel
 ¼ kopp Solrosfrön
 1 tesked Linfrö
 1 tesked Sesamfrön
 1 kopp osötade fullkorn
  kopp Vinbär
  kopp torkade aprikoser
  kopp Russin
 ¼ kopp Mandelsmör
 ¼ kopp Råsocker
 ¼ kopp Honung
 ½ tesked Vaniljextrakt
  tesked Salt

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 8


Mängd / portion
Kalorier 246
% dagligt värde *
Fett, totalt 10g16%
Mättat fett 4g20%
Cholesterol 0mg
Kolhydrater, totalt 38g13%
Dietary Fiber 4g16%
Socker 25g
Protein 5g10%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Scroll to Top