Mandelbars med honung

CategoryNivåNybörjare

Mängd8 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning30 minTid, total1 hr

 1 kopp Havregryn
 ¼ kopp Mandel
 ¼ kopp Solrosfrön
 1 tesked Linfrö
 1 tesked Sesamfrön
 1 kopp osötade fullkorn
  kopp Vinbär
  kopp torkade aprikoser
  kopp Russin
 ¼ kopp Mandelsmör
 ¼ kopp Råsocker
 ¼ kopp Honung
 ½ tesked Vaniljextrakt
  tesked Salt

1

Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj in en bakplåt med kokosolja.

2

Sprid havregryn, mandel, solrosfrön, linfrö och sesamfrön på bakplåten. Baka tills havregrynen är lätt rostade och nötterna doftar, skaka bakplåten efter cirka 10 minuter och fortsätta baka i ytterligare några minuter.

3

Överför allt från bakplåten till en stor skål och tillför vinbär, aprikoser och russin; rör om allt till en mix.

4

Kombinera mandelsmör, socker, honung, vanilj och salt i en liten kastrull. Värm över medium-låg värme, rör om ofta tills blandningen bubblar lätt, borde ta ca 2 till 5 minuter. Häll omedelbart över blandningen från kastrullen över de torra ingredienserna och blanda med en sked eller spatel.

5

Överför mixen till bakplåten igen, men blandningen ska inte bakas utan tryck ner blandningen ordentligt för att skapa ett jämnt lager på bakplåten (vänta tills blandningen svalnar något om det behövs). Lägg bakplåten i kylen i ungefär 30 minuter; skär mixen till 8 barer.

Ingredienser

 1 kopp Havregryn
 ¼ kopp Mandel
 ¼ kopp Solrosfrön
 1 tesked Linfrö
 1 tesked Sesamfrön
 1 kopp osötade fullkorn
  kopp Vinbär
  kopp torkade aprikoser
  kopp Russin
 ¼ kopp Mandelsmör
 ¼ kopp Råsocker
 ¼ kopp Honung
 ½ tesked Vaniljextrakt
  tesked Salt

Gör så här

1

Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj in en bakplåt med kokosolja.

2

Sprid havregryn, mandel, solrosfrön, linfrö och sesamfrön på bakplåten. Baka tills havregrynen är lätt rostade och nötterna doftar, skaka bakplåten efter cirka 10 minuter och fortsätta baka i ytterligare några minuter.

3

Överför allt från bakplåten till en stor skål och tillför vinbär, aprikoser och russin; rör om allt till en mix.

4

Kombinera mandelsmör, socker, honung, vanilj och salt i en liten kastrull. Värm över medium-låg värme, rör om ofta tills blandningen bubblar lätt, borde ta ca 2 till 5 minuter. Häll omedelbart över blandningen från kastrullen över de torra ingredienserna och blanda med en sked eller spatel.

5

Överför mixen till bakplåten igen, men blandningen ska inte bakas utan tryck ner blandningen ordentligt för att skapa ett jämnt lager på bakplåten (vänta tills blandningen svalnar något om det behövs). Lägg bakplåten i kylen i ungefär 30 minuter; skär mixen till 8 barer.

Mandelbars med honung
0/5 (0 Reviews)

Dialiv - Sveriges nya diabetesapp

Dialiv är appen som har allt för att sköta din diabetes. Svara på 15 snabba frågor och bli först att få appen!

Sök allt om diabetes