Mandelbars med honung
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj in en bakplåt med kokosolja.
Sprid havregryn, mandel, solrosfrön, linfrö och sesamfrön på bakplåten. Baka tills havregrynen är lätt rostade och nötterna doftar, skaka bakplåten efter cirka 10 minuter och fortsätta baka i ytterligare några minuter.
Överför allt från bakplåten till en stor skål och tillför vinbär, aprikoser och russin; rör om allt till en mix.
Kombinera mandelsmör, socker, honung, vanilj och salt i en liten kastrull. Värm över medium-låg värme, rör om ofta tills blandningen bubblar lätt, borde ta ca 2 till 5 minuter. Häll omedelbart över blandningen från kastrullen över de torra ingredienserna och blanda med en sked eller spatel.
Överför mixen till bakplåten igen, men blandningen ska inte bakas utan tryck ner blandningen ordentligt för att skapa ett jämnt lager på bakplåten (vänta tills blandningen svalnar något om det behövs). Lägg bakplåten i kylen i ungefär 30 minuter; skär mixen till 8 barer.
Portionsstorlek 1
portioner 8
- Mängd / portion
- Kalorier 246
- % dagligt värde *
- Fett, totalt 10g16%
- Mättat fett 4g20%
- Kolesterol 0mg
- Kolhydrater, totalt 38g13%
- Kostfiber 4g16%
- Socker 25g
- Protein 5g10%
* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.