Mängd6 portioner
Tid, förberedelser25 minTid, tillagning20 minTid, total45 min

196 kcal
17 g kolhydrater
Typ 1 diabetes, typ 2 diabetes, övriga

Mangosallad med koriander och valfritt protein

Instruktioner

1

Stek biff eller valfritt protein. Ta ut proteinet ca 30 minuter före tillagning, särskilt om du använder flankbiff, köttet ska vara rumstemperatur vid stekning. Krydda kötet på båda sidorna med salt och nymalt peppar. Stek biffarna 4–5 minuter på varje sida i smör eller olivolja i en stor stekpanna. Låt köttet svalna i några minuter.

2

Under tiden som köttet svalnar, gör i ordningen dressingen: I en liten skål, vispa ihop limejuice, olivolja, koriander, honung och vitlök.

3

Inför servering, placera romansallad på 6 tallrikar och placera biffskivorna, skivad jicama, mango och rödlök på romansalladsbladen. Häll dressingen på salladen.

 300 g Flankbiff, köttfärs, kyckling, fisk eller valfritt protein
  tesked salt
  tesked nymalt svartpeppar
  kopp limejuice
 2 tesked olivolja
 2 tesked färska koriander
 1 tesked honung
 2 vitlöksklyftor
 400 g romansallad
 1 mango
 1 skivad rödlök
 1 kopp skalad och skivad jicama

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 6


Mängd / portion
Kalorier 196
% dagligt värde *
Fett, totalt 9g14%
Mättat fett 2g10%
Cholesterol 23mg8%
Sodium 86mg4%
Kolhydrater, totalt 17g6%
Dietary Fiber 3g12%
Socker 10g
Protein 14g29%

Vitamin A 4705%
Vitamin C 39%
Calcium 39%
Iron 2%
Folate 110%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Scroll to Top