Mexikansk makaronisallad

Energi: 374 kcal
Kolhydrater: 46 g

Mängd8 portioner
Tid, förberedelser20 minTid, tillagning10 minTid, total30 min

Ingredienser
 150 g ekologisk majskorn
 250 g makaroner
 salt och nymalt svartpeppar
 3 hackade tomater
 300 g svarta bönor
 1 skivad avokado
 100 g fetaost
 1 hackad rödlök
Dressing
 100 g majonnäs
 100 g grekisk yoghurt
 2,50 tesked limejuicé
 100 g hackade koriander
 1 hackad vitlöksklyfta
 1 tesked chilipulver
 ½ tesked spiskummin

Instruktioner

1

Värm en kastrull till medelhög värme, när den är varm nog tillsätt majs och rör om i ca 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Under tiden koka makaronerna till al dente i lätt saltat vatten (ca 1/2 msk) enligt anvisningar på förpackningen. När makaronerna är färdiga skölj av dem och kyla.

2

För dressingen, vispa majonnäs, grekisk yoghurt, limejuice, koriander, vitlök, chilipulver, spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak (ca 3/4 tsk salt 1/4 tsk peppar).

3

Om några ingredienser till salladen kvarstår (tomater, majs, avokado, lök om du vill ha lite färg ovanpå salladen) så lägg dessa ovanpå salladen om du vill ha lite färg.

4

Rör om alla ingredienser och dressingen i en stor salladsskål. Servera omedelbart eller lägg salladsskålen i kylen i upp till 2 timmar (tillför ett tunt lager med lite vatten om det behövs, det tjocknar om det vilar på salladen eftersom nudlarna absorberar vätskan).

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 8


Mängd / portion
Kalorier 374Kalorier från fett 144
% dagligt värde *
Fett, totalt 16g25%
Mättat fett 3g15%
Cholesterol 14mg5%
Sodium 404mg17%
Kolhydrater, totalt 46g16%
Dietary Fiber 7g29%
Socker 4g

Vitamin A 7.4%
Vitamin C 10.6%
Calcium 8.9%
Iron 10.7%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.