Mexikansk makaronisallad

1 min läsning
Mängd8 portioner
Tid, total30 min
Ingredienser
 150 g ekologisk majskorn
 250 g makaroner
 salt och nymalt svartpeppar
 3 hackade tomater
 300 g svarta bönor
 1 skivad avokado
 100 g fetaost
 1 hackad rödlök
Dressing
 100 g majonnäs
 100 g grekisk yoghurt
 2,50 tesked limejuicé
 100 g hackade koriander
 1 hackad vitlöksklyfta
 1 tesked chilipulver
 ½ tesked spiskummin
1

Värm en kastrull till medelhög värme, när den är varm nog tillsätt majs och rör om i ca 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Under tiden koka makaronerna till al dente i lätt saltat vatten (ca 1/2 msk) enligt anvisningar på förpackningen. När makaronerna är färdiga skölj av dem och kyla.

2

För dressingen, vispa majonnäs, grekisk yoghurt, limejuice, koriander, vitlök, chilipulver, spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak (ca 3/4 tsk salt 1/4 tsk peppar).

3

Om några ingredienser till salladen kvarstår (tomater, majs, avokado, lök om du vill ha lite färg ovanpå salladen) så lägg dessa ovanpå salladen om du vill ha lite färg.

4

Rör om alla ingredienser och dressingen i en stor salladsskål. Servera omedelbart eller lägg salladsskålen i kylen i upp till 2 timmar (tillför ett tunt lager med lite vatten om det behövs, det tjocknar om det vilar på salladen eftersom nudlarna absorberar vätskan).

Ingredienser

Ingredienser
 150 g ekologisk majskorn
 250 g makaroner
 salt och nymalt svartpeppar
 3 hackade tomater
 300 g svarta bönor
 1 skivad avokado
 100 g fetaost
 1 hackad rödlök
Dressing
 100 g majonnäs
 100 g grekisk yoghurt
 2,50 tesked limejuicé
 100 g hackade koriander
 1 hackad vitlöksklyfta
 1 tesked chilipulver
 ½ tesked spiskummin

Gör så här

1

Värm en kastrull till medelhög värme, när den är varm nog tillsätt majs och rör om i ca 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Under tiden koka makaronerna till al dente i lätt saltat vatten (ca 1/2 msk) enligt anvisningar på förpackningen. När makaronerna är färdiga skölj av dem och kyla.

2

För dressingen, vispa majonnäs, grekisk yoghurt, limejuice, koriander, vitlök, chilipulver, spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak (ca 3/4 tsk salt 1/4 tsk peppar).

3

Om några ingredienser till salladen kvarstår (tomater, majs, avokado, lök om du vill ha lite färg ovanpå salladen) så lägg dessa ovanpå salladen om du vill ha lite färg.

4

Rör om alla ingredienser och dressingen i en stor salladsskål. Servera omedelbart eller lägg salladsskålen i kylen i upp till 2 timmar (tillför ett tunt lager med lite vatten om det behövs, det tjocknar om det vilar på salladen eftersom nudlarna absorberar vätskan).

Mexikansk makaronisallad

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!