Mängd8 portioner
Tid, förberedelser20 minTid, tillagning10 minTid, total30 min

Ingredienser

Ingredienser
 150 g ekologisk majskorn
 250 g makaroner
 salt och nymalt svartpeppar
 3 hackade tomater
 300 g svarta bönor
 1 skivad avokado
 100 g fetaost
 1 hackad rödlök
Dressing
 100 g majonnäs
 100 g grekisk yoghurt
 2,50 tesked limejuicé
 100 g hackade koriander
 1 hackad vitlöksklyfta
 1 tesked chilipulver
 ½ tesked spiskummin

Instruktioner

1

Värm en kastrull till medelhög värme, när den är varm nog tillsätt majs och rör om i ca 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Under tiden koka makaronerna till al dente i lätt saltat vatten (ca 1/2 msk) enligt anvisningar på förpackningen. När makaronerna är färdiga skölj av dem och kyla.

2

För dressingen, vispa majonnäs, grekisk yoghurt, limejuice, koriander, vitlök, chilipulver, spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak (ca 3/4 tsk salt 1/4 tsk peppar).

3

Om några ingredienser till salladen kvarstår (tomater, majs, avokado, lök om du vill ha lite färg ovanpå salladen) så lägg dessa ovanpå salladen om du vill ha lite färg.

4

Rör om alla ingredienser och dressingen i en stor salladsskål. Servera omedelbart eller lägg salladsskålen i kylen i upp till 2 timmar (tillför ett tunt lager med lite vatten om det behövs, det tjocknar om det vilar på salladen eftersom nudlarna absorberar vätskan).

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 8


Mängd / portion
Kalorier 374Kalorier från fett 144
% dagligt värde *
Fett, totalt 16g25%
Mättat fett 3g15%
Cholesterol 14mg5%
Sodium 404mg17%
Kolhydrater, totalt 46g16%
Dietary Fiber 7g29%
Socker 4g

Vitamin A 7.4%
Vitamin C 10.6%
Calcium 8.9%
Iron 10.7%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.