Mexikansk makaronisallad
Ingredienser
Instruktioner
Värm en kastrull till medelhög värme, när den är varm nog tillsätt majs och rör om i ca 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Under tiden koka makaronerna till al dente i lätt saltat vatten (ca 1/2 msk) enligt anvisningar på förpackningen. När makaronerna är färdiga skölj av dem och kyla.
För dressingen, vispa majonnäs, grekisk yoghurt, limejuice, koriander, vitlök, chilipulver, spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak (ca 3/4 tsk salt 1/4 tsk peppar).
Om några ingredienser till salladen kvarstår (tomater, majs, avokado, lök om du vill ha lite färg ovanpå salladen) så lägg dessa ovanpå salladen om du vill ha lite färg.
Rör om alla ingredienser och dressingen i en stor salladsskål. Servera omedelbart eller lägg salladsskålen i kylen i upp till 2 timmar (tillför ett tunt lager med lite vatten om det behövs, det tjocknar om det vilar på salladen eftersom nudlarna absorberar vätskan).
Portionsstorlek 1
portioner 8
- Mängd / portion
- Kalorier 374Kalorier från fett 144
- % dagligt värde *
- Fett, totalt 16g25%
- Mättat fett 3g15%
- Kolesterol 14mg5%
- Natrium 404mg17%
- Kolhydrater, totalt 46g16%
- Kostfiber 7g29%
- Socker 4g
- Vitamin A 7.4%
- Vitamin C 10.6%
- Kalcium 8.9%
- Järn 10.7%
* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.