Rostad brysselkålsallad

Energi: 145 kcal
Kolhydrater: 7.3 g kolhydrater

Mängd6 portioner
Tid, förberedelser15 minTid, tillagning20 minTid, total35 min

 700 g brysselkål
 2 tesked olivolja
 1 tesked osaltad smör
 ½ tesked havssalt
 ¼ tesked vitlöspulver
 100 g Panko ströbröd eller vanligt ströbröd
 100 g parmesanost

Instruktioner

1

Värm ugnen till medelhögvärme. Skär av stjälken på brysselkål och skär de stora i hälften. Placera dessa i en stor skål och häll över olivolja och smör. Tillför salt, vitlökspulver och peppar.

2

Rör om försiktigt tills kryddorna är jämnt fördelade och brysselkålen är täckta i oljan och smöret. De behöver ha tillräckligt med olja + smör så att ströbröd & parmesan fäster sig på brysselkålen. Lägg till ytterligare en matsked olja om det behövs.

3

Slutligen lägg till ströbröd och 100 g parmesanost. Rör om igen för att säkerställa att all ströbröd och parmesanost sprider sig över all brysselkål.

4

För över brysselkålen till en stor bakplåt och sprid ut bitarna så att de inte överlappar varandra. Baka i ca 15 minuter eller tills brysselkålen är gyllenbruna, mjuka och när parmesanosten smält. (Kan variera beroende på aktuell ugnstemperatur. Avlägsna bakplåten från ugnen och strö över resterande 2 matskedar parmesanost på brysselkålen.

5

Tips: tillför gärna körsbärstomater, rödlök och paprika i slutet för en härligare och mer smakfull sallad.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 6


Mängd / portion
Kalorier 145
% dagligt värde *
Fett, totalt 10.5g17%
Cholesterol 14.7mg5%
Sodium 245mg11%
Kolhydrater, totalt 7.3g3%
Dietary Fiber 2.9g12%
Socker 1.8g
Protein 7.6g16%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.