Sallad med broccoli, blomkål och bacon

1 min läsning
Mängd7 portioner
Tid, total15 min
Dressing
 ¾ kopp fettfri grekisk yoghurt
 ½ kopp majonnäs
 ¼ kopp honung
 2 tesked rödvinsvinäger
 1 tesked strösocker
 ¼ tesked salt
Sallad
 1,20 kg broccoli
 1,20 kg blomkål
 200 g hackad bacon
 150 g valfri ost för matlagning
 1 hackad rödlök
1

Vispa ihop alla dressingredienser i en stor skål. Täck och lägg dressingen i kylen tills du är redo att använda.

2

Lägg till alla salladsingredienser i en salladsskål. Häll cirka 1/4 av bacon och rödlök över toppen i slutet för mer färg, men det är helt frivilligt.

3

Häll dressing över salladen och rör om. Servera inom och timme efter det att du hällt över dressingen för bästa resultat.

Ingredienser

Dressing
 ¾ kopp fettfri grekisk yoghurt
 ½ kopp majonnäs
 ¼ kopp honung
 2 tesked rödvinsvinäger
 1 tesked strösocker
 ¼ tesked salt
Sallad
 1,20 kg broccoli
 1,20 kg blomkål
 200 g hackad bacon
 150 g valfri ost för matlagning
 1 hackad rödlök

Gör så här

1

Vispa ihop alla dressingredienser i en stor skål. Täck och lägg dressingen i kylen tills du är redo att använda.

2

Lägg till alla salladsingredienser i en salladsskål. Häll cirka 1/4 av bacon och rödlök över toppen i slutet för mer färg, men det är helt frivilligt.

3

Häll dressing över salladen och rör om. Servera inom och timme efter det att du hällt över dressingen för bästa resultat.

Sallad med broccoli, blomkål och bacon

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Senaste av Blog