Sallad med jordgubbar, avokado och ruccola

Energi: 141 kcal
Kolhydrater: 15 g kolhydrater

Mängd6 portioner
Tid, förberedelser5 minTid, tillagning15 minTid, total20 min

 250 g jordgubbar
 2 tesked olivolja
 2 tesked honung
 1,50 tesked vitvinvinäger
 ¼ tesked salt
 100 g ruccola
 1 skalad och skivad avokado
 ½ tunt skivad rödlök
 ¼ kopp smulad fetaost

Instruktioner

Dressing
1

Blanda jordgubbarna, oljan, honungen, vinäger och salt i en mixer. Sätt på locket och blanda tills det blir krämigt. Om så önskas, lägg mixern i kylen upp till 48 timmar för godare smak.

Sallad
2

Placera ruccolan på en stor tallrik. Häll över de återstående jordgubbarna, avokadon och rödlöken. Innan du serverar, häll över dressingen och strö på med fetaost.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 6


Mängd / portion
Kalorier 141
% dagligt värde *
Fett, totalt 9g14%
Mättat fett 1g5%
Cholesterol 2mg1%
Kolhydrater, totalt 15g5%
Dietary Fiber 3g12%
Socker 11g
Protein 2g4%

Vitamin C 58%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.