Sallad med jordgubbar, avokado och ruccola

1 min läsning
Mängd6 portioner
Tid, total20 min
 250 g jordgubbar
 2 tesked olivolja
 2 tesked honung
 1,50 tesked vitvinvinäger
 ¼ tesked salt
 100 g ruccola
 1 skalad och skivad avokado
 ½ tunt skivad rödlök
 ¼ kopp smulad fetaost
Dressing
1

Blanda jordgubbarna, oljan, honungen, vinäger och salt i en mixer. Sätt på locket och blanda tills det blir krämigt. Om så önskas, lägg mixern i kylen upp till 48 timmar för godare smak.

Sallad
2

Placera ruccolan på en stor tallrik. Häll över de återstående jordgubbarna, avokadon och rödlöken. Innan du serverar, häll över dressingen och strö på med fetaost.

Ingredienser

 250 g jordgubbar
 2 tesked olivolja
 2 tesked honung
 1,50 tesked vitvinvinäger
 ¼ tesked salt
 100 g ruccola
 1 skalad och skivad avokado
 ½ tunt skivad rödlök
 ¼ kopp smulad fetaost

Gör så här

Dressing
1

Blanda jordgubbarna, oljan, honungen, vinäger och salt i en mixer. Sätt på locket och blanda tills det blir krämigt. Om så önskas, lägg mixern i kylen upp till 48 timmar för godare smak.

Sallad
2

Placera ruccolan på en stor tallrik. Häll över de återstående jordgubbarna, avokadon och rödlöken. Innan du serverar, häll över dressingen och strö på med fetaost.

Sallad med jordgubbar, avokado och ruccola

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Senaste av Blog