Mängd6 portioner
Tid, förberedelser5 minTid, tillagning15 minTid, total20 min

141 kcal
15 g kolhydrater
Typ 1 diabetes, typ 2 diabetes, övriga

Sallad med jordgubbar, avokado och ruccola

Instruktioner

Dressing
1

Blanda jordgubbarna, oljan, honungen, vinäger och salt i en mixer. Sätt på locket och blanda tills det blir krämigt. Om så önskas, lägg mixern i kylen upp till 48 timmar för godare smak.

Sallad
2

Placera ruccolan på en stor tallrik. Häll över de återstående jordgubbarna, avokadon och rödlöken. Innan du serverar, häll över dressingen och strö på med fetaost.

 250 g jordgubbar
 2 tesked olivolja
 2 tesked honung
 1,50 tesked vitvinvinäger
 ¼ tesked salt
 100 g ruccola
 1 skalad och skivad avokado
 ½ tunt skivad rödlök
 ¼ kopp smulad fetaost

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 6


Mängd / portion
Kalorier 141
% dagligt värde *
Fett, totalt 9g14%
Mättat fett 1g5%
Cholesterol 2mg1%
Kolhydrater, totalt 15g5%
Dietary Fiber 3g12%
Socker 11g
Protein 2g4%

Vitamin C 58%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Scroll to Top