Mängd4 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning30 minTid, total1 hr

Ingredienser

 300 g ramen nudlar
 ¼ kopp mandelspån
 sesamfrön
 1,50 tesked rapsolja
 skivad ingefära
 3 tesked apelsinjuice
 3 tesked cidervinäger
 5 tesked sojasås
 5 tesked socker
 ¾ tesked sesamolja
 1 riven morot
 3 skivade schalottenlök

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 250° grader.

2

Knäck ramen nudlarna i små bitar och placera dem på en bakplåt, släng kryddpaketet. Tillsätt mandel, sesamfrön och rapsolja, rör om. Baka i 10 minuter. Rör om, sedan baka tills nudlarna är guldbruna, ca 5 minuter mer. Låt pannan svalna.

3

Under tiden lägger du kyckling i en kastrull med vatten. Tillsätt ingefära och salt; koka upp. Låt det sjuda försiktigt tills det inte längre är rosa i mitten och använd en termometer som sitter i den tjockaste delen av köttet registren 75° grader, i 10-15 minuter. Överför kycklingen till en ren skärbräda för att svalna. Använd gafflar för att strimla kycklingen i mindre bitar.

4

Bland apelsinjuice, vinäger, sojasås, socker och sesamolja i en liten skål eller burk med ett lock. Skaka tills sockret har löst sig. Strax innan du serverar, kombinera den strimlade kycklingen, kinakål, morot och schalottenlök i en stor skål. Tillsätt rostad nudelblandning och dressing; blanda väl.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 4


Mängd / portion
Kalorier 398
% dagligt värde *
Fett, totalt 12g19%
Mättat fett 2g10%
Cholesterol 96mg32%
Kolhydrater, totalt 30g10%
Dietary Fiber 4g16%
Socker 9g
Protein 41g82%

Vitamin A 55%
Vitamin C 37%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.