Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Sallad med kinesisk kyckling och nudlar

Energi: 398 kcal
Kolhydrater: 30 g kolhydrater

Mängd4 portioner
Tid, förberedelser30 minTid, tillagning30 minTid, total1 timme

 300 g ramen nudlar
 ¼ kopp mandelspån
 sesamfrön
 1,50 tesked rapsolja
 skivad ingefära
 3 tesked apelsinjuice
 3 tesked cidervinäger
 5 tesked sojasås
 5 tesked socker
 ¾ tesked sesamolja
 1 riven morot
 3 skivade schalottenlök

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 250° grader.

2

Knäck ramen nudlarna i små bitar och placera dem på en bakplåt, släng kryddpaketet. Tillsätt mandel, sesamfrön och rapsolja, rör om. Baka i 10 minuter. Rör om, sedan baka tills nudlarna är guldbruna, ca 5 minuter mer. Låt pannan svalna.

3

Under tiden lägger du kyckling i en kastrull med vatten. Tillsätt ingefära och salt; koka upp. Låt det sjuda försiktigt tills det inte längre är rosa i mitten och använd en termometer som sitter i den tjockaste delen av köttet registren 75° grader, i 10-15 minuter. Överför kycklingen till en ren skärbräda för att svalna. Använd gafflar för att strimla kycklingen i mindre bitar.

4

Bland apelsinjuice, vinäger, sojasås, socker och sesamolja i en liten skål eller burk med ett lock. Skaka tills sockret har löst sig. Strax innan du serverar, kombinera den strimlade kycklingen, kinakål, morot och schalottenlök i en stor skål. Tillsätt rostad nudelblandning och dressing; blanda väl.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 4


Mängd / portion
Kalorier 398
% dagligt värde *
Fett, totalt 12g19%
Mättat fett 2g10%
Kolesterol 96mg32%
Kolhydrater, totalt 30g10%
Kostfiber 4g16%
Socker 9g
Protein 41g82%

Vitamin A 55%
Vitamin C 37%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Diabetes Sverige

Kostnadsfritt nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev innehåller medicinska nyheter, klinisk information, recept, råd, guider.