Sallad med kinesisk kyckling och nudlar

1 min läsning
Mängd4 portioner
Tid, total1 timme
 300 g ramen nudlar
 ¼ kopp mandelspån
 sesamfrön
 1,50 tesked rapsolja
 skivad ingefära
 3 tesked apelsinjuice
 3 tesked cidervinäger
 5 tesked sojasås
 5 tesked socker
 ¾ tesked sesamolja
 1 riven morot
 3 skivade schalottenlök
1

Förvärm ugnen till 250° grader.

2

Knäck ramen nudlarna i små bitar och placera dem på en bakplåt, släng kryddpaketet. Tillsätt mandel, sesamfrön och rapsolja, rör om. Baka i 10 minuter. Rör om, sedan baka tills nudlarna är guldbruna, ca 5 minuter mer. Låt pannan svalna.

3

Under tiden lägger du kyckling i en kastrull med vatten. Tillsätt ingefära och salt; koka upp. Låt det sjuda försiktigt tills det inte längre är rosa i mitten och använd en termometer som sitter i den tjockaste delen av köttet registren 75° grader, i 10-15 minuter. Överför kycklingen till en ren skärbräda för att svalna. Använd gafflar för att strimla kycklingen i mindre bitar.

4

Bland apelsinjuice, vinäger, sojasås, socker och sesamolja i en liten skål eller burk med ett lock. Skaka tills sockret har löst sig. Strax innan du serverar, kombinera den strimlade kycklingen, kinakål, morot och schalottenlök i en stor skål. Tillsätt rostad nudelblandning och dressing; blanda väl.

Ingredienser

 300 g ramen nudlar
 ¼ kopp mandelspån
 sesamfrön
 1,50 tesked rapsolja
 skivad ingefära
 3 tesked apelsinjuice
 3 tesked cidervinäger
 5 tesked sojasås
 5 tesked socker
 ¾ tesked sesamolja
 1 riven morot
 3 skivade schalottenlök

Gör så här

1

Förvärm ugnen till 250° grader.

2

Knäck ramen nudlarna i små bitar och placera dem på en bakplåt, släng kryddpaketet. Tillsätt mandel, sesamfrön och rapsolja, rör om. Baka i 10 minuter. Rör om, sedan baka tills nudlarna är guldbruna, ca 5 minuter mer. Låt pannan svalna.

3

Under tiden lägger du kyckling i en kastrull med vatten. Tillsätt ingefära och salt; koka upp. Låt det sjuda försiktigt tills det inte längre är rosa i mitten och använd en termometer som sitter i den tjockaste delen av köttet registren 75° grader, i 10-15 minuter. Överför kycklingen till en ren skärbräda för att svalna. Använd gafflar för att strimla kycklingen i mindre bitar.

4

Bland apelsinjuice, vinäger, sojasås, socker och sesamolja i en liten skål eller burk med ett lock. Skaka tills sockret har löst sig. Strax innan du serverar, kombinera den strimlade kycklingen, kinakål, morot och schalottenlök i en stor skål. Tillsätt rostad nudelblandning och dressing; blanda väl.

Sallad med kinesisk kyckling och nudlar

Dr Aidin Rawshani

Aidin Rawshani är leg. läk och medicine doktor vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!