Sallad med kinesisk kyckling och nudlar
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 250° grader.
Knäck ramen nudlarna i små bitar och placera dem på en bakplåt, släng kryddpaketet. Tillsätt mandel, sesamfrön och rapsolja, rör om. Baka i 10 minuter. Rör om, sedan baka tills nudlarna är guldbruna, ca 5 minuter mer. Låt pannan svalna.
Under tiden lägger du kyckling i en kastrull med vatten. Tillsätt ingefära och salt; koka upp. Låt det sjuda försiktigt tills det inte längre är rosa i mitten och använd en termometer som sitter i den tjockaste delen av köttet registren 75° grader, i 10-15 minuter. Överför kycklingen till en ren skärbräda för att svalna. Använd gafflar för att strimla kycklingen i mindre bitar.
Bland apelsinjuice, vinäger, sojasås, socker och sesamolja i en liten skål eller burk med ett lock. Skaka tills sockret har löst sig. Strax innan du serverar, kombinera den strimlade kycklingen, kinakål, morot och schalottenlök i en stor skål. Tillsätt rostad nudelblandning och dressing; blanda väl.
Portionsstorlek 1
portioner 4
- Mängd / portion
- Kalorier 398
- % dagligt värde *
- Fett, totalt 12g19%
- Mättat fett 2g10%
- Kolesterol 96mg32%
- Kolhydrater, totalt 30g10%
- Kostfiber 4g16%
- Socker 9g
- Protein 41g82%
- Vitamin A 55%
- Vitamin C 37%
* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.