Mängd7 portioner
Tid, förberedelser5 minTid, tillagning5 minTid, total10 min

Ingredienser

Dressing
 6 tesked balsamvinäger
 ¼ kopp olivolja
 2 tesked dijonsenap
 2 tesked honung
 1 hackade vitlöksklyftor
 salt och nymalt svartpeppar
Sallad
 250 g grov sparris hackade i små bitar
 400 g körsbärstomater
 200 g rostade valnötter
 100 g smulad fetaost

Instruktioner

1

Värm vatten i en kastrull. Under tiden kan du förbereda dressingen – häll balsamvinägern i en liten kastrull, koka över medelhög värme och låt koka tills det minskas med hälften, borde ta ungefär 3 minuter.

2

Häll balsamvinägern i en burk eller skål, tillsätt olivolja, dijonsenap, honung, vitlök och vispa medan du kryddar med salt och peppar.

3

Tillsätt sparris till de kokande vattnet och låt det koka i ungefär 4 – 5 minuter. Under tiden fyller man en medelstor skål med is och kallt vatten. Överför sparrisen omedelbart till isvattnet, låt vila i ca 10 sekunder plocka sedan bort sparrisen från isvattnet.

4

Häll sparrisen i en skål med tomater och valnötter. Häll dressingen över rör om. Häll sedan över den smulade fetaosten och servera.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 7


Mängd / portion
Kalorier 237Kalorier från fett 162
% dagligt värde *
Fett, totalt 18g28%
Mättat fett 4g20%
Cholesterol 14mg5%
Sodium 205mg9%
Potassium 437mg13%
Kolhydrater, totalt 13g5%
Dietary Fiber 4g16%
Socker 8g
Protein 7g15%

Vitamin A 28%
Vitamin C 16%
Calcium 13%
Iron 19%

% av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.