Värm vatten i en kastrull. Under tiden kan du förbereda dressingen - häll balsamvinägern i en liten kastrull, koka över medelhög värme och låt koka tills det minskas med hälften, borde ta ungefär 3 minuter.
Häll balsamvinägern i en burk eller skål, tillsätt olivolja, dijonsenap, honung, vitlök och vispa medan du kryddar med salt och peppar.
Tillsätt sparris till de kokande vattnet och låt det koka i ungefär 4 - 5 minuter. Under tiden fyller man en medelstor skål med is och kallt vatten. Överför sparrisen omedelbart till isvattnet, låt vila i ca 10 sekunder plocka sedan bort sparrisen från isvattnet.
Häll sparrisen i en skål med tomater och valnötter. Häll dressingen över rör om. Häll sedan över den smulade fetaosten och servera.
Ingredienser
Gör så här
Värm vatten i en kastrull. Under tiden kan du förbereda dressingen - häll balsamvinägern i en liten kastrull, koka över medelhög värme och låt koka tills det minskas med hälften, borde ta ungefär 3 minuter.
Häll balsamvinägern i en burk eller skål, tillsätt olivolja, dijonsenap, honung, vitlök och vispa medan du kryddar med salt och peppar.
Tillsätt sparris till de kokande vattnet och låt det koka i ungefär 4 - 5 minuter. Under tiden fyller man en medelstor skål med is och kallt vatten. Överför sparrisen omedelbart till isvattnet, låt vila i ca 10 sekunder plocka sedan bort sparrisen från isvattnet.
Häll sparrisen i en skål med tomater och valnötter. Häll dressingen över rör om. Häll sedan över den smulade fetaosten och servera.