Sallad med sparris, tomater, fetaost och balsamvinäger
Ingredienser
Instruktioner
Värm vatten i en kastrull. Under tiden kan du förbereda dressingen – häll balsamvinägern i en liten kastrull, koka över medelhög värme och låt koka tills det minskas med hälften, borde ta ungefär 3 minuter.
Häll balsamvinägern i en burk eller skål, tillsätt olivolja, dijonsenap, honung, vitlök och vispa medan du kryddar med salt och peppar.
Tillsätt sparris till de kokande vattnet och låt det koka i ungefär 4 – 5 minuter. Under tiden fyller man en medelstor skål med is och kallt vatten. Överför sparrisen omedelbart till isvattnet, låt vila i ca 10 sekunder plocka sedan bort sparrisen från isvattnet.
Häll sparrisen i en skål med tomater och valnötter. Häll dressingen över rör om. Häll sedan över den smulade fetaosten och servera.
Portionsstorlek 1
portioner 7
- Mängd / portion
- Kalorier 237Kalorier från fett 162
- % dagligt värde *
- Fett, totalt 18g28%
- Mättat fett 4g20%
- Kolesterol 14mg5%
- Natrium 205mg9%
- Kalium 437mg13%
- Kolhydrater, totalt 13g5%
- Kostfiber 4g16%
- Socker 8g
- Protein 7g15%
- Vitamin A 28%
- Vitamin C 16%
- Kalcium 13%
- Järn 19%
* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.