Sallad med sparris, tomater, fetaost och balsamvinäger

Energi: 237 kcal
Kolhydrater: 13 g kolhydrater

Mängd7 portioner
Tid, förberedelser5 minTid, tillagning5 minTid, total10 min

Dressing
 6 tesked balsamvinäger
 ¼ kopp olivolja
 2 tesked dijonsenap
 2 tesked honung
 1 hackade vitlöksklyftor
 salt och nymalt svartpeppar
Sallad
 250 g grov sparris hackade i små bitar
 400 g körsbärstomater
 200 g rostade valnötter
 100 g smulad fetaost

Instruktioner

1

Värm vatten i en kastrull. Under tiden kan du förbereda dressingen – häll balsamvinägern i en liten kastrull, koka över medelhög värme och låt koka tills det minskas med hälften, borde ta ungefär 3 minuter.

2

Häll balsamvinägern i en burk eller skål, tillsätt olivolja, dijonsenap, honung, vitlök och vispa medan du kryddar med salt och peppar.

3

Tillsätt sparris till de kokande vattnet och låt det koka i ungefär 4 – 5 minuter. Under tiden fyller man en medelstor skål med is och kallt vatten. Överför sparrisen omedelbart till isvattnet, låt vila i ca 10 sekunder plocka sedan bort sparrisen från isvattnet.

4

Häll sparrisen i en skål med tomater och valnötter. Häll dressingen över rör om. Häll sedan över den smulade fetaosten och servera.

Näringsdeklaration

Portionsstorlek 1

portioner 7


Mängd / portion
Kalorier 237Kalorier från fett 162
% dagligt värde *
Fett, totalt 18g28%
Mättat fett 4g20%
Cholesterol 14mg5%
Sodium 205mg9%
Potassium 437mg13%
Kolhydrater, totalt 13g5%
Dietary Fiber 4g16%
Socker 8g
Protein 7g15%

Vitamin A 28%
Vitamin C 16%
Calcium 13%
Iron 19%

* % av dagligt värde baseras på en diet med 2000 kalorier per dag. Ditt kaloribehov kan vara högre eller lägre än detta.

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.