Svampomelett

CategoryNivåNybörjare

Mängd2 portioner
Tid, förberedelser5 minTid, tillagning10 minTid, total15 min

 6 Ägg
 100 g Finhackad svamp
 1 Finhackad vårlök
 50 g Mozzarellaost
 1,50 matsked mellanmjölk
 2 matsked Olivolja
 Salt och nymalt peppar efter smak

1

Använd en stor stekpanna, medium värme, och tillsätt olivoljan.

2

När oljan är varm, häll i vårlöken.

3

Stek vårlöken i 2 minuter, eller tills det är mjukt.

4

Vispa ägg och mjölk, krydda sedan blandningen med salt och peppar.

5

Tillsätt mozzarella-osten och stek äggblandningen i 4 minuter.

6

Lägg i svampbitarna ovanpå äggblandningen innan det är färdiglagat.

7

Vänta tills blandningen värms igenom och toppen har blivit fast.

8

Om du vill kan man vika omeletten, skära den i fyra bitar och lägg den i ugnen i 2–3 minuter.

Ingredienser

 6 Ägg
 100 g Finhackad svamp
 1 Finhackad vårlök
 50 g Mozzarellaost
 1,50 matsked mellanmjölk
 2 matsked Olivolja
 Salt och nymalt peppar efter smak

Gör så här

1

Använd en stor stekpanna, medium värme, och tillsätt olivoljan.

2

När oljan är varm, häll i vårlöken.

3

Stek vårlöken i 2 minuter, eller tills det är mjukt.

4

Vispa ägg och mjölk, krydda sedan blandningen med salt och peppar.

5

Tillsätt mozzarella-osten och stek äggblandningen i 4 minuter.

6

Lägg i svampbitarna ovanpå äggblandningen innan det är färdiglagat.

7

Vänta tills blandningen värms igenom och toppen har blivit fast.

8

Om du vill kan man vika omeletten, skära den i fyra bitar och lägg den i ugnen i 2–3 minuter.

Svampomelett
0/5 (0 Reviews)

Dialiv - Sveriges nya diabetesapp

Dialiv är appen som har allt för att sköta din diabetes. Svara på 15 snabba frågor och bli först att få appen!

Sök allt om diabetes