Paleo pannkakor med pumpapuré

CategoryNivåIntermediate

Mängd3 portioner
Tid, förberedelser15 minTid, tillagning10 minTid, total25 min

 4 Ägg
 ½ kopp Pumpapuré
 1 matsked Lönnsirap
 1 tesked Bakpulver
 ½ kopp Mandelmjöl
 2 matsked Kokosmjöl
 1 tesked Kanel

1

I en medelstor skål, vispa 4 ägg. Lägg sedan till pumpapuré och lönnsirap, blanda tills du får en jämn smet.

2

Häll i bakpulver, kokosmjöl, mandelmjöl och kanel.

3

Häll i kokosolja i stekpannan och sätt värmen på medelhög

4

Använd ca 1-2 dl av smeten för varje pannkaka.

5

Stek första sidan i ca 3 minuter, tills pannkakorna får en gyllenbrun färg.

6

Vänd och stek andra sidan i 3 – 4 minuter.

7

Dessa pannkakor måste lagas långsamt, annars är risken att de bränns på utsidan och blir råa på insidan.

8

Tips: Det är möjligt att tillsätta olika bär, förslagsvis blåbär eller hallon.

Ingredienser

 4 Ägg
 ½ kopp Pumpapuré
 1 matsked Lönnsirap
 1 tesked Bakpulver
 ½ kopp Mandelmjöl
 2 matsked Kokosmjöl
 1 tesked Kanel

Gör så här

1

I en medelstor skål, vispa 4 ägg. Lägg sedan till pumpapuré och lönnsirap, blanda tills du får en jämn smet.

2

Häll i bakpulver, kokosmjöl, mandelmjöl och kanel.

3

Häll i kokosolja i stekpannan och sätt värmen på medelhög

4

Använd ca 1-2 dl av smeten för varje pannkaka.

5

Stek första sidan i ca 3 minuter, tills pannkakorna får en gyllenbrun färg.

6

Vänd och stek andra sidan i 3 – 4 minuter.

7

Dessa pannkakor måste lagas långsamt, annars är risken att de bränns på utsidan och blir råa på insidan.

8

Tips: Det är möjligt att tillsätta olika bär, förslagsvis blåbär eller hallon.

Paleo pannkakor med pumpapuré
0/5 (0 Reviews)

Sveriges viktigaste nyhetsbrev

Få det senaste inom diabetes, med fokus på behandling, nyheter, forskning, vården och livet med diabetes, helt kostnadsfritt.

Sök allt om diabetes