AK-mottagningen, Östersund

Adress: Kyrkgatan 16, 831 83 Östersund

Vi på AK-mottagningen hjälper patienter som behandlas med antikoagulantia (koagulationshämmande/proppförebyggande läkemedel). Det vanligaste läkemedlet är Waran/Warfarin, behandlingen måste då kontrolleras med regelbunden provtagning för individuell dosering. Patienter som står på nya antikoagulantia t ex Pradaxa, Xarelto och Eliquis följs också upp av AK-mottagningen.

Antikoagulantia används vid blodpropp eller när det finns en ökad risk för blodpropp, de vanligaste orsakerna är:

• Förmaksflimmer

• Propp i lunga

• Djup ventrombos (propp i ben)

• Mekanisk hjärtklaff

På AK-mottagningen arbetar sjuksköterskor och läkare med särskild utbildning och kunskap om antikoagulation (hämning av blodets koagulationsförmåga). Vi kan ge råd och hjälp gällande din behandling med antikoagulantia och finns tillgängliga för frågor på telefontiden. Vi erbjuder även gruppinformation gällande dessa läkemedel.

Till Flimmermottagningen kommer patienter med remiss från distriktsläkare, privatläkare och från andra kliniker för att få en specialistbedömning och hjälp med planerad behandling. Vi följer upp våra patienter med sjuksköterske- och läkarbesök. Ytterligare en del av arbetet på mottagningen består i att ge gruppinformation till patienter, informationen hålls av sjuksköterskor från Flimmermottagningen. Informationen omfattar orsaker, symtom, behandlingsmöjligheter samt hur det är att leva med förmaksflimmer.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Kyrkgatan 16, 831 83 Östersund
Län, kommun:
Jämtlands län, Östersund
Postadress:
Östersunds Sjukhus, 831 83 Östersund
Öppettider:
  • Mån-Fre09:30 – 11:00
Tjänster: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!