Akutsjukvården Piteå sjukhus

Adress: Lasarettsv. 14, 941 28 PITEÅ

När du kommer till akutmottagningen möter du först en sjuksköterska som bedömer ditt tillstånd utifrån din berättelse och eventuella kontroller i form av blodtryck, puls, temperatur och syresättning. Allt detta sker utifrån ett prioriteringssystem som heter RETTS, där alla patienter får en färg utifrån allvarlighetsgrad. Det kan innebära att det blir väntetider för dig som inte är allvarligt sjuk. Efter första bedömningen kan du få råd om fortsatt vård och behandling i hemmet eller hänvisas till annan vårdinrättning exempelvis din Hälsocentral. Intensivvårdsavdelningen (IVA) är en specialistavdelning för svårt sjuka som behöver noggrann övervakning och avancerad behandling. Intensivvårdavdelningen ligger på plan 4 och nås via huvudentrén fram till kl 20.00. Anmäl alltid er ankomst till avdelningen genom att ringa på dörrklockan och invänta personal.

Ambulansverksamheten i Piteå består av tre ambulanser, två är i tjänst dygnet runt årets alla dagar och en ambulans är i bruk vardagar mellan 7-16. Varje ambulans är bemannad med en sjuksköterska och en ambulanssjukvårdare som har hög kompetens inom prehospital sjukvård. Ambulanssjukvården ansvarar för omhändertagandet av akut sjuka eller skadade patienter innan de kommer till sjukhus samt för planerade sjuktransporter mellan sjukhus. Om du har blivit akut sjuk eller skadat dig ring 112. En larmoperatör från SOS Alarm svarar och du får beskriva vad som hänt. Därefter görs en medicinsk bedömning om behov av ambulans föreligger och i sådana fall en prioritering hur akut behovet är. När ambulansen kommer fram undersöker ambulanspersonalen dig och ger vid behov behandling eller råd direkt på sjukdoms- eller olycksplatsen. Om du inte är i behov av akutsjukvård så blir du hänvisad att kontakta din hälsocentral eller till annat transportmedel.

Information till patienter

Välkommen till Akutsjukvården vid Piteå sjukhus, vi består av akutmottagning, ambulansverksamhet och intensivvårdsavdelning.

Ett besök på akutmottagningen kostar 300 kr (gäller både besök hos läkare och bedömning hos sjuksköterska)

Besök på Hälsocentral kostar 200 kr

Frikort gäller.Akutmottagningen är öppen dygnet runt alla veckans dagar. Hit vänder du dig vid akut sjukdom och vid olycksfall. Hos oss möter du alltid ett kompetent och välfungerande team bestående av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Är du osäker på om eller var du ska söka vård, ring Sjukvårdsrådgivningen telefon 1177.

I samma lokaler som akutmottagningen finns Jourcentralen, för mer information om den verksamheten se deras websida på

http://www.norrbotten.se/sv/Halsa-och-sjukvard/Jourcentraler/Jourcentralen-Pitea/

Information till besökare

Besöksregler

Vi har inga bestämda besökstider för anhöriga till IVA-patienter, det sker i samråd med patienten och ansvarig sjuksköterska.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Lasarettsv. 14, 941 28 PITEÅ
Län, kommun:
Norrbottens län, Piteå
Postadress:
IVAK, Piteå sjukhus, Box 715, 941 28 Piteå
Webbplats:
http://www.norrbotten.se/sv/Halsa-och-sjukvard/Kliniker-mottagningar/Akutsjukvarden/Akutsjukvard-Pitea/
Öppettider:
  • Mån-SönDygnet runt
Tjänster: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!