Diabetesmottagning Gävle

Adress: Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Diabetesmottagningen i Gävle tar emot personer med typ 1-diabetes och i särskilda fall personer med typ 2-diabetes. Vi har ett nära samarbete med Sandvikens diabetesmottagning. På mottagningen arbetar diabetessköterskor och läkare.

Vi delar lokaler med gastromottagningen, endokrinmottagningen och bentäthetsmätningen och har ett gemensamt väntrum.

Information till patienter

Skriv in ditt personnummer och din kod som du fått i din kallelse på skärmen som står i väntrummet. Du blir hämtad av sköterska eller läkare när det är din tur.

Till besöket vill vi att du har med dig den utrustning du har för att kontrollera blodsockret samt din handenhet om du använder sådan till insulinpump.

Remisskrav

Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdmottagningen som om den vore en remiss från läkare. Men det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du verkligen har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter. Från barn remitteras du automatiskt från det år du fyller 18 år.

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Gävle sjukhus, Diabetesmottagning, Lasarettsvägen 1 -114-, 801 87 Gävle
Öppettider:
  • Mån-Fre07:30 – 16:00

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.