Ersta Hospice slutenvård SPSV

Adress: Fjällgatan 44, Ersta sjukhus, plan 4, Södermalm, STOCKHOLM

Vårt mål är att alla får det stöd som de behöver under sin vistelse hos oss. Vi lägger stor vikt vid att patienten får behålla sitt självbestämmande trots svår sjukdom. Vi har uteslutande enkelsalar. Det finns gemenskapsrum och en vacker matsal. Närstående kan övernatta på avdelningen om så önskas.

På avdelningen vårdas 20 patienter, de flesta i livets slut. Även korta vårdperioder av svårt sjuka i väntan på vård i hemmet eller kommunalt boende förekommer. Våra genomsnittliga vårdtider är cirka två veckor.Vi har en erfaren och trygg personalgrupp med specialistkompetens inom cancer, smärtlindring, palliativ omvårdnad och palliativ medicin. I teamet runt den sjuke och de närstående ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, präst, kurator och sekreterare. Vår värdegrund tar avstamp i att se människan och viktiga ledord för oss är respekt, delaktighet och trygghet.

Vi är stolta över att kunna erbjuda vad vi kallar ”Sinnenas Hospice”, där vi utöver medicinsk vård och omvårdnad kan erbjuda lindring och intryck för alla sinnen genom taktil massage, vårdhund, musik, skapande mm. Sjukhusets centrala läge i innerstan med närhet till caféer och restauranger ger goda möjligheter till besök och möten i andra miljöer.

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Specialiserad palliativ slutenvård
Hitta hit:
Besöksadress:
Fjällgatan 44, Ersta sjukhus, plan 4, Södermalm, STOCKHOLM
Län, kommun:
Stockholms län, Stockholm
Postadress:
Box 4622, 116 91 STOCKHOLM
Webbplats:
http://www.erstadiakoni.se/sv/sjukhus/Patient/Kliniker–avdelningar/Hospice/Hospiceavdelningen/
Öppettider: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.