Lilla Hälsoträdgården i Halland, Heberg

Adress: Berg Anneberg 708

Lilla Hälsoträdgården erbjuder Grön Rehab i Halland – meningsfull vistelse och rogivande aktivitet i vår hälsoträdgård och natursköna omgivning – för ökad hälsa, livskvalitet och arbetsförmåga. Vi vänder oss till personer med stressrelaterad eller psykisk ohälsa, såsom utmattningssyndrom, depression och ångest.

Kontakta Din vårdcentral för remiss. Vi tar emot remisser från alla Hallands vårdcentraler.

Lilla Hälsoträdgården ligger vackert beläget på den halländska landsbygden, omgärdat av vidsträckta åkrar, beteshagar, grusvägar och gamla skogar. Här finns en närhet till naturen, djuren och livet på landet.

Vårt arbete med grön rehab och hälsa, samt hälsoträdgårdens design, bygger på forskning om naturens positiva betydelse för hälsan. Vi arbetar med naturen som verktyg för att skapa en lugn och rofylld plats för återhämtning och välbefinnande där man kan komma ner i varv samt utforska och utveckla förmågan att sätta gränser och prioritera mellan aktivitet och vila.

Rehabiliteringsprogrammet pågår i tolv veckor, två dagar i veckan, fyra timmar per tillfälle. Aktiviteter kan vara egentid, odling, plantering, trädgård, att bara vara, blomsterbinderi, natur- och skogspromenader, umgås med katter, hantverk och matlagning. Aktiviteterna anpassas utefter årstid och alla deltar kravlöst efter sina egna behov och resurser.

Besök vår hemsida för bilder och mer information om Grön Rehab, om oss, rehabiliteringsprogrammets innehåll och utformning, samt om hälsoträdgårdens olika trädgårdsrum.

Varmt Välkomna!

Information till patienter

Kontakta din vårdcentral för remiss till Grön Rehabilitering hos oss på Lilla Hälsoträdgården. Remissen skickas från din läkare. Efter inkommen remiss skickar vi ett välkomstbrev till dig med all information du behöver inför rehabiliteringsprogrammets start.

Har du frågor eller vill komma på studiebesök först, kontakta oss så bokar vi en tid.

Remisskrav

Vi tar emot remisser från alla Hallands vårdcentraler.

Driftsform

Driftsform: Privat

Hitta hit:
Besöksadress:
Berg Anneberg 708
Län, kommun:
Hallands län, Falkenberg
Postadress:
Lilla Hälsoträdgården, Berg Anneberg 708, 31196 Heberg
Webbplats:
http://www.lillahalsotradgarden.se/
Öppettider:
  • Mån-Tor08:00 – 16:00
Tjänster: Uppgift saknas

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form