LSS Råd och Stöd Kalix, Kalix

Adress: Kalix sjukhus

LSS, Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade 9§ är en rättighetslag som gäller för personer med omfattande och varaktiga funktionshinder så att de får den hjälp de behöver i det dagliga livet och att de kan påverka vilket stöd och vilken service de får. Målet är att få möjlighet att leva som andra med ett fungerande vardagsliv, god livskvalitet och delaktighet i samhället. LSS Råd och Stöd verksamhet i Norrbotten består av fyra team placerad på fem orter i länet. Varje team är består av flera yrkesgrupper; socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut och administratör. Teamen kompletteras av länsgemensamma resurser; sjuksköterska, psykolog och läkare. Råd och Stöd kan exempelvis innebära att du får mer kunskap om vad funktionshindret innebär och får veta vad samhället kan erbjuda för att underlätta din livssituation. Din situation och ditt behov av hjälp är utgångspunkten för insatsen Råd och Stöd.

Information till patienter

Vid behov av Råd och stöd kan du själv begära det muntligt eller skriftlig. Begäran blankett finns på vår hemsida där du också hittar telefonlista till teamet. Finns vi inte på plats just när du ringer, lämna meddelande på telefonsvararen.

Vi vänder oss till dig som är 18 år eller äldre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Kalix sjukhus
Län, kommun:
Norrbottens län, Kalix
Postadress:
LSS Råd och Stödteam, Kalix sjukhus, 952 82 KALIX
Webbplats:
http://www.norrbotten.se/lss
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 16:00
Tjänster: Uppgift saknas

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!