M.H.E. Kliniken AB

Adress: Kyrkogatan 33, 792 30 Mora

MHE Kliniken är det första privata behandlingshemmet i Sverige avsett för behandling av psykosomatiska sjukdomar och problem. Kliniken är specialiserad på behandling av anorexia / bulimia nervosa och andra ätstörningar. I personalstyrkan ingår psykoterapeuter, psykologer, sjuksköterska, sekreterare, behandlingsassistenter, kroppsterapeuter och konsultläkare. Vanligen används intervall-inläggning, dvs 5 vårddagar per månad under 6 månaders tid. En intensiv behandlingsvecka varvas med 3 veckor hemma. Detta ger högre sannolikhet att det håller på sikt. Behandlingen är därmed mycket kostnadseffektiv..

Behandlingsmodellen består i första hand av psykoterapi, där vi använder en mycket bred uppsättning metoder, men också en konkret pedagogik kring hur man får kontrollen över sitt problem, ex hur mat och kropp egentligen fungerar. Behandling av problem där kropp och själ är intimt förknippade kräver en helhetssyn på människan. Denna behandlingsmodell är hittills unik för landet. Det är en aktiv modell som går ut på att använda olika strategier för att nå den lösning som krävs i varje enskilt fall.

Information till patienter

Patienter som kliniken tar sig an i öppen vård är t.ex personer med anorexia/bulimia nervosa, andra ätstörningar, mag-tarmkatarr, utredda smärttillstånd där psykologiska faktorer kan tänkas spela en roll, fobier, paniksyndrom, förlossningsskräck, sömnproblem, sexuella problem, med mera. Vad gäller inläggning så används klinikens vårdplatser till patienter med ätstörningar.

Remisskrav

Remiss från läkare eller verksamhetschef krävs.

Ålder

Vi tar emot patienter som är från 13 – 60 år.

Driftsform

Driftsform: Privat

Hitta hit:
Besöksadress:
Kyrkogatan 33, 792 30 Mora
Län, kommun:
Dalarnas län, Mora
Postadress:
Box 95, 792 22 Mora
Webbplats:
http://www.mhekliniken.se
Öppettider:
  • Mån-Fre07:30 – 16:00
Tjänster: Uppgift saknas

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!