Mottagningen för alkohol och hälsa Nord

Adress: Svärdvägen 9, DANDERYD

Om vår verksamhet
Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har ett riskbruk, men som ännu inte utvecklat ett beroende. Du som vill minska din alkoholkonsumtion eller sluta dricka är därför välkommen till oss. Men om du har andra sociala hjälpbehov ber vi dig istället kontakta någon av våra lokala beroendemottagningar.För de kan då hjälpa dig med detta på ett bättre sätt. 
Hos oss får du hjälp,utifrån din egenförmåga ,att hantera situationer som inkluderar alkohol på ett hälsosamt sätt. Behandlingsmålen utformas utifrån din vilja och motivation. Behandlingen är främst beteendeinriktad. Om du vill kan vi också erbjuda icke-vanebildande läkemedelsbehandling som håller nere alkoholsuget.
Vi erbjuder även tobaksavvänjning om du har tankar på att sluta röka eller snusa. Många klarar sig bra efter att de har avslutat sin behandling hos oss.

 

Vill du minska din alkoholkonsumtion men inte sluta dricka helt?
Vi jobbar ständigt med att förbättra beroendevården. I detta ingår att hitta nya metoder för behandling av riskbruk,skadligt bruk och beroende. Inom mottagnigen pågår en forskningsstudie för personer som vill gå i behandling  för att förändra sin alkoholkonsumtion. Syftet är att personen ska få hjälp med sin alkoholkonsumtion och att kunna dricka kontrollerat.  

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Beroendevård vuxna
Hitta hit:
Besöksadress:
Svärdvägen 9, DANDERYD
Län, kommun:
Stockholms län, Danderyd
Postadress:
Svärdvägen 9, 182 33 DANDERYD
Webbplats:
http://www.beroendecentrum.se
Öppettider:
  • Mån-Ons08:00 – 16:30
  • Tor08:00 – 18:00
  • Fre08:00 – 15:00

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!