Ögoncentrum Sundsvall-Härnösand

Adress: Lasarettsvägen 21, Hiss 2, våning 7

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall-Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik. Länsverksamhet Ögon bedriver specialiserad ögonsjukvård för länets invånare. Vårt uppdrag är att utreda, behandla och operera sjukdomar i och kring ögat. Verksamheten har ingen egen vårdavdelning utan bygger i princip helt på mottagningsbaserat arbete. Vi är ungefär 80 medarbetare där flera yrkeskategorier arbetar nära tillsammans med patienten i centrum. Årligen genomförs cirka 50000 mottagningsbesök och 4000 operationer.

Vid ögonmottagningarna omhändertas patienter med kroniska ögonsjukdomar som kräver regelbundna återbesök livet ut, t.ex patienter med grön starr, diabetes och gula fläckensjukdom. Barnmottagningen kontrollerar huvudsakligen barn under 7 år med nedsatt syn p g a skelning och/eller brytningsfel. Akuta ögonsjukdomar omhändertas i Sundsvall, och under kväll/helg har kliniken länsansvar för jourverksamheten. På mottagningen omhändertas också alla patienter som behöver en operation, med för- och efterkontroller. Kliniken utför ca 1500operationer/år, och grå starr är den allra vanligaste operationen.

Information till patienter

Tag med dig glasögon som du använder, samt eventuella ögondroppar. Vid undersökningen vidgas pupillen med ögondroppar, vilket kan ge dimsyn. Du bör därför inte köra egen bil efter besöket. Ta gärna med ett par solglasögon på grund av ljuskänslighet.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Lasarettsvägen 21, Hiss 2, våning 7
Län, kommun:
Västernorrlands län, Sundsvall
Postadress:
Länssjukhuset Sundsvall-, Härnösand, Ögonkliniken, 851 86 Sundsvall
Öppettider:
  • Mån-Fre07:30 – 16:00
Tjänster: Uppgift saknas

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma