Ögonmottagningen Länssjukhuset Ryhov

Adress: Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.

På ögonmottagningen erbjuder vi planerad och akut ögonsjukvård och behandling till personer med ögonproblem eller ögonsjukdom, samt till personer som är i behov av kvalificerad ögonsjukvård.

Du kommer till oss via remiss från optiker, distriktsläkare eller annan läkare. Ögonmottagningen Vårdval och Kvalificerad ögonsjukvård finns inom samma enhet så behöver du mer avancerad undersökning eller behandling är den möjlig att få utan att du behöver vänta.

Har du frågor om dina ögon så ringer du i första hand 1177, dygnet runt. Vi på ögonmottagningen har telefonrådgivning på vardagar. Du kan ringa dygnet runt och lämna ditt personnummer och telefonnummer. Du får en preliminär tid när vi ringer tillbaka. Du kan även lämna ett meddelande med ditt personnummer och telefonnummer. Vi ringer upp i tur och ordning.

Vi har ett länsövergripande jouransvar på kvällar och helgdagar för ögonsjukvården i Jönköpings län. Ring 1177 om ditt vårdbehov inte kan vänta.

Ögonkliniken har en vårdplats för patienter med ögonsjukdom som behöver vård dygnet runt. Vårdplatsen finns på Kirurgisk vårdenhet B, målpunkt U, plan 6.

Om du har en synskada – vänd dig till Syncentralen. Habiliteringscentrum, Länssjukhuset Ryhov.

Information till patienter

Anmäl dig i receptionen. Kom ihåg att ta med legitimation.

Remisskrav

Ja. Vårdgaranti och valfrihet i vården gäller.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, huvudbyggnaden.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Ögonmottagningen, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 16:30

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form