Operation Hudiksvall

Adress: Kungsgatan 33, 824 43 Hudiksvall

På operationsavdelningen arbetar multiprofessionella team som tar hand om dig som patient.

I samband med narkos eller bedövning är det viktigt att magsäcken är tom. Det är lika viktigt att du inte är fastande onödigt länge. Det är bra om du äter och dricker som vanligt fram till sex timmar innan du ska opereras och att du dricker klara vätskor (max 2 dl) fram till två timmar före din operation. Klara drycker är vatten, kaffe/te utan mjölk, klar saft och sportdryck. Drick gärna sockerhaltiga drycker som hjälper dig att minska de obehag du kan känna när du inte äter. Obs! Apelsinjuice och mjölk räknas inte som en klar dryck.

Har du inte fått några särskilda instruktioner får du äta fram till 24.00 dagen före operationen. Har du operationstid 12.00 eller senare bör du äta en lätt frukost före 6.00. Du får dricka klara drycker (max 2 dl) fram till två timmar före operationen. Mediciner som du tar på morgonen tar du som vanligt med lite vatten.

Efter operationen vårdas du som patient från en halvtimme till flera timmar eller över natten på en uppvakningsavdelning innan du kommer tillbaka till vårdavdelningen eller får gå hem.

Operationsmottagningen ger service till övriga mottagningar och avdelningar inom sjukhuset såsom barn, kvinnosjukvård, kirurgen, medicin och ortopeden. En del verksamhet sker utanför mottagningen, framför allt på röntgen, så som exempelvis MRT (magnetröntgen), DT (datorröntgen).

Till avdelningen hör också operationsmottagning och sterilcentral.

Information till patienter

Om du behöver komma i kontakt med operationsavdelningen vid till exempel försening eller förhinder på operationsdagen, ring växeln 0650-920 00.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Kungsgatan 33, 824 43 Hudiksvall
Län, kommun:
Gävleborgs län, Hudiksvall
Postadress:
Hudiksvalls sjukhus, Operation, Kungsgatan 33 -738-, 824 81 Hudiksvall
Öppettider: Uppgift saknas
Tjänster: Uppgift saknas

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form