Provtagningen Hallands sjukhus Kungsbacka, Kungsbacka

Adress: Ingång 1, målpunkt C, plan 4

Klinisk kemi Halland analyserar en stor del av de blod- och urinprover som tas i Halland. Vi har provtagningar på Hallands sjukhus Halmstad, Kungsbacka och Varberg samt i Falkenberg. Välj den ort som passar dig bäst.

Vi utför blod- och urinprovtagning samt vissa funktionsundersökningar.

OM PROVTAGNING

Provtagningar utförs utan tidsbeställning. På morgonen och i början av veckan kan det vara långa väntetider. Om du inte behöver vara fastande så kom gärna senare under dagen. För att underlätta provtagningen är det bra om du har tröja eller skjorta som är lätt att kavla upp ärmen på.

Du kan inte ringa till oss för att få reda på provresultat. Alla provsvar lämnas av sekretesskäl bara till din vårdgivare.

Information till patienter

Ta med dig provtagningsunderlag/remiss/kallelse och giltig fotolegitimation. Om prover ordinerats av ”nätläkare” ska du ha med dig utskrift av beställda analyser på papper.

Inför provtagning skall anmälan ske i kassa vid Huvudentré.

Eftersom många av de ämnen som vi mäter i blodet förändras vid lättare fysisk aktivitet ska du sitta ner och vila minst 15 minuter i väntrummet före provtagningen. När det är din tur kommer personalen och hämtar dig.

Har du fått besked om att provet ska tas fastande innebär det att du endast får inta vatten efter klockan 22.00 kvällen före du kommer för provtagning. Mediciner tas som vanligt.

Om provtagningen görs för att kontrollera doseringen av ett visst läkemedel ska du inte ta denna tablett före provtagningen. Ta gärna med dig medicinen så att du kan ta den direkt efter provtagningen.

Om du har varit på röntgenundersökning där du fått kontrasmedel i blodet ska du inte ta blodprov samma dag som röntgenundersökningen gjorts.

Remisskrav

Ja, remiss från vårdgivare med specificerad beställning.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Ingång 1, målpunkt C, plan 4
Län, kommun:
Hallands län, Kungsbacka
Postadress:
Avd För Klinisk Kemi, Hallands Sjukhus Kungsbacka, 434 80 Kungsbacka
Öppettider:
  • Mån-Tor07:45 – 16:00 Helgdagar stängt
  • Fre07:45 – 13:00 Helgdagar stängt

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.