Psykosvården Länssjukhuset Ryhov

Adress: Sjukhusgatan, Jönköping, hus N1.

Hos oss möter du ett av fem psykosteam med var sitt områdesansvar i kommunen. Teamen består av läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, arbetsterapeut och skötare. Teamen finns samlade på Ryhovsområdet i hus N1 och har gemensam reception där vårdadministratörer tar emot dig.

Ett av teamen vänder sig till dig som är ung vuxen i åldersgruppen 18-30 år, som har börjat uppvisa symtom tydande på en nära förestående eller nydebuterande psykos. Du kan kontakta TIPS-teamet (Tidiga Interventioner vid Psykotiska Symtom) direkt för rådgivning.

Hos oss får du ett professionellt stöd och hjälp att nå högsta möjliga funktionsnivå och delaktighet i samhället. Du blir bemött utifrån ett återhämtningsinriktat arbetssätt med hjälp av de senaste forskningsrönen och evidensbaserade metoder.

Information till patienter

Dag före helgdag stänger mottagningen klockan 15.00.

Till oss kommer du när det finns psykossjukdom såsom schizofreni, vanföreställningssyndrom, paranoid psykos, schizoaffektivt syndrom samt nära förestående och nydebuterad psykos.

Mottagningen utreder och behandlar personer med psykossjukdom samt ger anhöriga stöd och utbildning. Många kommer via remiss. Använd gärna vår e-tjänst ”Kontakta mig” för att komma i kontakt med oss.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, hus N1.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Psykosvården, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping
Öppettider:
  • Mån-Tor08:00 – 11:45
  • Mån-Tor12:45 – 16:00
  • Fre08:00 – 15:00

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form