Psykoterapi i Katrineholm, Katrineholm

Adress: Drottninggatan 2

Leg psykolog & Leg psykoterapeut Birgitta Johansson.

Symtom som nedstämdhet, depression, oro, ångest, stress, smärta/värk, sömnproblem, ätstörning, relationsproblem är en psykisk smärtsignal som kan sammanhänga med den aktuella livssituationen och/eller med tidigare erfarenheter. I psykoterapi får man möjlighet att prata, tänka/känna, reflektera, lyssna i samarbete och dialog med psykoterapeut. Med ökad kunskap, medvetenhet om sig själv, sina behov och motiv, sina upplevelser får man i psykologisk behandling förståelse, ”verktyg” och metoder för att påverka, förändra sig själv och sitt liv. För att effektivt i varje terapi reducera hinder för välbefinnande, utveckling och mognad tillämpar jag olika metoder, dvs psykodynamiska metoder, kognitiva tekniker, beteendeterapi (kbt), avspänningsteknik. På så sätt skräddarsys behandling för var och en, där symtom kan påverkas och avklinga samtidigt som förändrade beteendemönster, förhållningssätt och stärkt självkänsla kan växa fram.

Jag är utbildad leg psykolog vid Uppsala Universitet med Beteende/Kognitiv inriktning samt leg psykoterapeut vid Karolinska Institutet med psykodynamisk inriktning.

Jag är utbildad i gruppsykoterapi, klinisk hypnos/ avspänningsteknik samt grundläggande utbildning i EMDR (kris- och traumabehandling). Jag har mångårig arbetserfarenhet som psykolog inom Barn-och ungdomspsykiatri, Vuxenpsykiatrisk verksamet samt kortare erfarenhet från primärvård, arbetspsykologi och skolpsykologi.

Sedan 15 år är jag privatpraktiserande psykolog/psykoterapeut på heltid i centrala Katrineholm med mottagning för vuxna och ungdomar.

Information till patienter

Akutbesök enl överenskommelse.

Remisskrav

Ingen remiss krävs

Information till besökare

Besöksregler

Kvällstid två dagar i veckan.

Driftsform

Driftsform: Privat

Hitta hit:
Besöksadress:
Drottninggatan 2
Län, kommun:
Södermanlands län, Katrineholm
Postadress:
Psykoterapi i Katrineholm, Drottninggatan 2, 641 30 Katrineholm
Öppettider:
  • Mån-Fre09:00 – 17:00
Tjänster: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!