Reumatologiska mottagningen Sunderby sjukhus

Adress: Reumatologmottagningen, Entréplan, D, Sunderby sjukhus

Den reumatologiska verksamheten bedriver en högspecialiserad vård av patienter med inflammatoriska reumatiska led-, rygg- och systemsjukdomar. Vi diagnostiserar, behandlar och följer upp på ett strukturerat sätt. Den medicinska utvecklingen inom reumatologin har medfört en total omvändning från en mera rehabiliteringsorienterad till en alltmer högt specialiserad immunologisk/medicinsk specialitet med tidig och effektiv medicinsk behandling som högsta prioritet.

Den reumatologiska verksamheten består av:

Mottagning – nås via CallMe, 0920-28 39 90 eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Behandlingsenhet – infusionsbehandlingar,

tfn 0920-28 39 00.

Tre slutenvårdsplatser avdelning 35,

tfn 0920-28 20 35.

Information till patienter

Välkommen till Reumatologmottagningen vid Sunderby sjukhus. Här tar vi emot patienter från hela länet.

Vid behov av återbesök/akut besök eller avbokning av besök, förnyelse av recept, önskemål om svar på prover, önskemål om intyg och rådgivning ska du som patient på Reumatologmottagningen själv kontakta rådgivningssköterskan via CallMe eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, se nedan.

Om du har regelbunden kontakt med mottagningen och är i behov av lokala kortisoninjektioner finns det tider för detta, men då inte alltid samma dag. Kontakta i så fall via CallMe eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Som patient på Reumatologmottagningen på Sunderby sjukhus kan du tillsammans med närstående erbjudas en möjlighet att under en dag träffa teamet som arbetar här. Teamet består av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och sjuksköterska. Syftet med att träffa teamet är att få kunskap om din sjukdom och råd om rehabilitering och träning.

Remisskrav

Ja. För att komma på ett första besök, nybesök, till mottagningen krävs remiss från läkare. Alternativt en egen vårdbegäran, denna gör du genom att skriva ut och fylla i blanketten på följande länk: https://samarbeta.nll.se/producentplats/div-ns-bas-reusy/_layouts/15/VISDocIdRedir.aspx?ID=nsreusy-5-122

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Reumatologmottagningen, Entréplan, D, Sunderby sjukhus
Län, kommun:
Norrbottens län, Luleå
Postadress:
Reumatologmottagningen, Entréplan, D, Sunderby sjukhus, 971 80 Luleå
Webbplats:
http://www.norrbotten.se/sv/Halsa-och-sjukvard/Kliniker-mottagningar/Internmedicin/Sunderby-sjukhus/Reumatologi-Sunderby-sjukhus/
Öppettider:
  • Mån08:00 – 16:00
  • Tis-Tor07:30 – 16:00
  • Fre07:30 – 14:00

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!