Reumatologmottagning Gävleborg

Adress: Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Reumatologmottagningen utför utredning, vård och behandling av inflammatoriska reumatiska sjukdomar. Mottagningen har öppenvårdsmottagning, infusionsverksamhet samt dagvårdsrehabilitering.

Till reumatologmottagningen remitteras vuxna patienter med misstänkt eller fastställd inflammatorisk reumatisk sjukdom. På mottagningen träffar patienten läkare och/eller sjuksköterska för undersökning, planering av utredning och eventuell behandling.

Patienterna som behandlas vid reumatologiska mottagningarna kallas för kontinuerlig uppföljning av sin reumatiska sjukdom, såsom exempelvis ledgångsreumatism. Det finns tider för planerade nybesök, återbesök och även tider för injektion. Det finns en rådgivningstelefon bemannad av sjuksköterskor.

Information till patienter

Mottagningen använder TeleQ som är ett telefonsystem för att hantera telefonköer. Du ställs i telefonkö och kommer att bli uppringd.

Remisskrav

Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdmottagningen som om den vore en remiss från läkare. Men det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du verkligen har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Gävle sjukhus, Reumatologmottagning, Lasarettsvägen 1 -106-, 801 87 Gävle
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 16:00

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.