Sprututbytesmottagningen, Östersund

Adress: Köpmangatan 7 B, 831 50 Östersund

På Sprututbytesmottagning kan du som är över 18 år och har ett missbruk där du injicerar narkotika i blodet hämta ut nya sprutor och kanyler – i utbyte mot att du lämnar in dina använda sprutor och kanyler.

Här jobbar en sjuksköterska och en undersköterska från infektionsmottagningen. En infektionsläkare finns också tillgänglig, vid behov. Du har också möjlighet att få kontakt med en barnmorska från könsmottagningen och en kurator från beroendeenheten.

Tanken är att utbytet dels ska förhindra att blodsmittor sprider sig och dels att du ska få stöd om du vill komma ur ditt missbruk.

Mottagningen finns på Östersunds sjukhus och tar emot personer som bor eller vistas i Jämtland Härjedalen.

Vi värnar om din integritet. Vi har strikt sekretess och använder eget journalsystem.

Information till patienter

För att delta i sprututbytesprogrammet måste du bo eller vistas i Jämtland Härjedalen, ha fyllt 18 år (visa legitimation). Du måste ha ett aktivt injektionsmissbruk och kunna visa upp färska stickmärken. Du ska gå med på att skrivas in i programmet, svara på vissa frågor och regelbundet testa dig för blodsmitta. Du måste också lämna in gamla sprutor och kanyler och följa sprututbytets ordningsregler, som vi går igenom med dig under inskrivningsbesöket.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Köpmangatan 7 B, 831 50 Östersund
Län, kommun:
Jämtlands län, Östersund
Postadress:
Östersunds Sjukhus, 831 83 Östersund
Öppettider:
  • Mån13:00 – 16:00
  • Tor13:00 – 16:00
Tjänster: Uppgift saknas

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma