Syncentralen Hagahuset Karlstad

Adress: Trekantsgatan 3

På Syncentralen arbetar optiker, synpedagog, arbetsterapeut, specialpedagog, kurator, vårdadministratör, kanslist och hjälpmedelstekniker.

Man kommer till Syncentralen först efter remiss från ögonläkare. På Syncentralen bedrivs habilitering/rehabilitering för personer med synnedsättning, oavsett ålder. Syncentralen är placerad i Karlstad och arbetar länsövergripande.

Syncentralen erbjuder stöd och insatser för att förebygga och minska de svårigheter som en synnedsättning kan medföra. Personal på Syncentralen arbetar i team och hjälper till med att finna strategier, förskriva och träna med hjälpmedel och samtalsstöd. Detta för att underlätta att leva ett så självständigt liv som möjligt, alltid med utgångspunkt från individens egna behov och målsättningar.

Syncentralen samverkar med hörselvården i ett syn-hörselteam för patienter som har kombinerad syn- och hörselnedsättning.

Information till patienter

Remisskrav

Enbart internremiss från ögonläkare.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Trekantsgatan 3
Län, kommun:
Värmlands län, Karlstad
Postadress:
Syncentralen, Hagahuset, 652 20 Karlstad
Öppettider:
  • Mån-Tor08:00 – 16:30
  • Fre08:00 – 15:30

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!