Trafikmedicinska enheten

Adress: JF Liedholms väg 12, Sigfridsområdet, Växjö

En trafikmedicinsk utredning innebär kartläggning och bedömning av dina medicinska förutsättningar i förhållande till trafiken. Hos oss får du genomföra en omfattande utredning-bedömning, vilken Transportstyrelsen kan ha som grund när de fattar beslut om du uppfyller de medicinska kraven för körkortsinnehav enligt Transportstyrelsens föreskrift TSFS 2013:2. Hos oss finns arbetsterapeut, psykolog och läkare.

När din läkare är tveksam till om du bör få skaffa körkort eller fortsätta köra bil kan hen skicka en remiss till Trafikmedicinska enheten. Om du inte har någon fast läkarkontakt och har fått ett föreläggande från Transportstyrelsen om att ett läkarintyg ska bifogas med din ansökan om lämplighetsintyg kan du själv ta kontakt med oss.

Om du själv eller en närstående är tveksam till om du uppfyller de medicinska kraven för bilkörning bör du i första hand prata med din läkare om det. Om läkaren också är tveksam har hen möjlighet att skriva en remiss för en utredning-bedömning på specialistnivå hos oss.

Information till patienter

Remisskrav

Ja

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
JF Liedholms väg 12, Sigfridsområdet, Växjö
Län, kommun:
Kronobergs län, Växjö
Postadress:
Region Kronoberg, Box 1223, 351 12 Växjö
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 12:00
  • Mån-Fre13:00 – 16:00

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.