Tranås vårdcentral

Adress: Norra Storgatan 101, Tranås

Tranås vårdcentral har ett omfattande utbud av tjänster inom samtliga öppenvårdsspecialiteter. Vår värdegrund bygger på patientens delaktighet och förtroende. Vårt arbete utgår ifrån att ge bästa vård utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Vår ledstjärna är att förmedla god vård till varje patient. Vårdcentralen består av distriktsläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, rehabiliteringsenhet samt laboratorium och röntgenenhet i anslutning till mottagningarna. Vi har ett välutvecklat samarbete med Höglandssjukhuset i Eksjö och Tranås kommun. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

Information till patienter

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177. Du kan också boka en tid via närakuternas e-tjänster.

Gäller det ett livshotande tillstånd – ring alltid 112!

Ålder

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Norra Storgatan 101, Tranås
Län, kommun:
Jönköpings län, Tranås
Postadress:
Tranås vårdcentrum, 573 83 Tranås
Webbplats:
http://www.rjl.se/tranasvardcentral
Öppettider:
  • Mån-Fre07:30 – 16:15 Laboratoriet
  • Mån-Fre07:30 – 16:30 Kassa/reception
  • Mån-Fre08:00 – 17:00 Vårdcentralen

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.