Uppvakningsavdelning Gävle

Adress: Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Uppvakningsavdelningen (UVA) finns på plan 5 och har 20 platser där patienter vårdas efter operation. I vissa fall sker även förberedelser inför operation på UVA. Här arbetar specialutbildade sjuksköterskor och undersköterskor i samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare.

På uppvakningsavdelningen tar vårdpersonal hand om dig och behandlar din smärta och eventuellt illamående eller andra obehag efter operation och narkos. Du är uppkopplad till övervakningsutrustning hela tiden och alla viktiga värden kontrolleras regelbundet. Du får de läkemedel du behöver, så som smärtstillande eller medel mot illamående. Om du varit sövd under operationen och haft en tub i halsen kan du känna en viss obehagskänsla och kan vara lite hes. Detta är övergående.

Kontroller görs för att se att du kan kissa efter operationen. Det görs med en ultraljudsapparat om du inte känner dig kissnödig. Om det finns mycket urin i blåsan behöver du prova att gå på toaletten. Om du inte kan kissa själv kan en urintappning behöva göras. Under vissa operationer sätts kvarliggande urinkateter rutinmässigt.

Hur länge du stannar på uppvakningsavdelningen beror på ditt sjukdomstillstånd och på vilken operation du genomgått. Detta kan variera mellan 1 och 24 timmar. Under tiden på uppvakningsavdelningen tas inte besök emot, men barn eller vuxna med speciella behov får ha en förälder eller närstående med.

Information om din operation får du av den som ska operera dig.

Information till patienter

När uppvakningsavdelningen är stängd tar intensivvårdsavdelningen hand om patienter som har opererat sig.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Gävle sjukhus, Uppvakningsavdelning, Lasarettsvägen 1 -135-, 801 87 Gävle
Öppettider:
  • Mån08:00 – 24:00
  • Tis-TorDygnet runt
  • Fre00:00 – 22:00
  • Lör11:00 – 19:00
Tjänster:

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form