Uppvakningsavdelningen Mälarsjukhuset, Eskilstuna

Adress: Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4

Till uppvakningsavdelningen kommer man för övervakning efter operation eller andra genomgångna undersökningar som skett under narkos eller bedövning. Här arbetar specialistutbildade sjuksköterskor och undersköterskor med särskild kompetens och beredskap för att behandla smärta, illamående och rubbningar i andning och cirkulation som kan uppstå efter operation.

De flesta patienterna stannar bara några timmar på uppvakningsavdelningen innan de skrivs ut till hemmet eller till vårdavdelning på sjukhuset. Barn som vårdas här får ha en förälder eller närstående hos sig. Besök till vuxna tillåts endast i undantagsfall.

På uppvakningsavdelningen förbereds dagkirurgiska patienter inför operation. Efter operation, eller annan genomgången undersökning, som skett i narkos eller bedövning kommer alla patienter hit för övervakning. Här arbetar sjuksköterskor och undersköterskor med särskild kompetens och beredskap för att behandla smärta, illamående och rubbningar i andning och cirkulation som kan uppstå efter operation. De flesta patienterna stannar bara några timmar på uppvakningsavdelningen innan de skrivs ut till hemmet eller till vårdavdelning på sjukhuset. Ett fåtal patienter vårdas upp till 24 timmar.

Information till besökare

Besöksregler

Barn som vårdas här får ha en förälder eller närstående hos sig. Besök till vuxna tillåts endast i undantagsfall.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Mälarsjukhuset, Hiss E, plan 4
Län, kommun:
Södermanlands län, Eskilstuna
Postadress:
Uppvakningsavdelningen Mälarsj, 631 88 Eskilstuna
Öppettider:
  • Mån-SönDygnet runt
Tjänster: Uppgift saknas

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form