Vuxenpsykiatriavdelning 55 beroende Helsingborg

Adress: Charlotte Yhlens gata 10, plan 5, målpunkt F, Helsingborg

Till avdelningen kommer du som behöver psykiatrisk specialistvård. Du kommer till oss efter utredning eller undersökning på en psykiatrisk mottagning, oftast en psykiatrisk akutmottagning.

Vi specialiserar oss på att möta dig med beroendesjukdom, som samtidigt även har andra psykiatriska tillstånd som exempelvis psykos eller självskadeproblematik.

Avdelningen erbjuder även psykiatrisk intensivvård för dig som behöver omfattande vårdinsatser och en avgränsad vårdmiljö. Du som bedöms ha ett akut behov av psykiatrisk omvårdnad kan bli inlagd för intensivvård enligt Lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT) eller Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Även du som behöver vistas i en avgränsad vårdmiljö för att kunna tillgodogöra dig specialistpsykiatrisk vård kan erbjudas intensivvård på avdelningen.

Information till patienter

Du får komma på ett uppföljningsbesök på en psykiatrisk mottagning inom åtta dagar efter att du har blivit utskriven, så att vi kan stämma av hur du mår. Om du har en pågående kontakt på en mottagning kommer du i första hand att bli erbjuden en tid där.

Du väljer själv om du vill komma på besöket och du får tiden när du lämnar avdelningen. Avgiften är densamma som för ett vanligt mottagningsbesök och debiteras om du inte avbokar vid förhinder.

Information till besökare

Besökstider

Mån-Sön 11:00 – 12:00

Mån-Sön 13:00 – 20:00

Besöksregler

Kontakta personalen på avdelningen för att komma överens om tid för besök.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Charlotte Yhlens gata 10, plan 5, målpunkt F, Helsingborg
Län, kommun:
Skåne län, Helsingborg
Postadress:
Vuxenpsykiatriavdelning 55, Charlotte Yhlens gata 10, 251 87 Helsingborg
Webbplats:
https://vard.skane.se/psykiatri-skane/mottagningar-och-avdelningar/vuxenpsykiatriavdelning-55-beroende-helsingborg/
Öppettider:
  • Mån-SönDygnet runt
Tjänster: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.