Vuxenpsykiatrimottagning läkemedelsberoende Malmö

Adress: Rådmansgatan 10, plan 4, Malmö

Till oss kommer du som behöver psykiatrisk specialistvård för ett läkemedelsberoende eller läkemedelsbruk som gör att du har svårt att fungera i vardagen. Vi hjälper dig som är beroende av smärtstillande medel som innehåller opioider, till exempel morfin- eller morfinliknande läkemedel. Det kan också vara lugnande läkemedel och sömnmedel som innehåller bensodiazepiner eller bensodiazepinliknande ämnen. Vi tar emot dig som fortsatt att ta läkemedlen efter att en ordination har upphört eller som aldrig haft en ordination. Har du recept på läkemedlen skall du vända dig till din vårdgivare för hjälp.

När du kommer till oss stabiliserar vi läget med långtidsverkande läkemedel som långsamt trappas ned. Vi ger dig även stöd i att lära dig acceptera och hantera dina känslor samt träna på att göra det du måste eller vill göra utan bruk av beroendeläkemedel.

Information till patienter

Före ditt första besök gör vi en screening med frågeformulär som vi antingen skickar hem till dig eller som du kan hämta på mottagningen. Efter att vi fått in de ifyllda formulären får du din första tid hos din kontaktperson på mottagningen då vi gör en kartläggning av din situation, tar prover och eventuellt ber dig fylla i ytterligare frågeformulär. Vi ser gärna att du vid detta besök har med dig en närstående som vid behov kan vara ett extra stöd under din behandling. Efter cirka en vecka, när provsvaren kommit, får du träffa din blivande läkare för att upprätta en individuell vårdplan. Ofta börjar din behandling på mottagningen efter ditt första besök men i vissa fall kan du behöva bli inlagd några dagar för att vården skall vara säker. Det sker i så fall bara några dagar efter ditt första besök hos oss.

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Rådmansgatan 10, plan 4, Malmö
Län, kommun:
Skåne län, Malmö
Postadress:
Vuxenpsykiatrimottagning, läkemedelsberoende, Rådmansgatan 10, plan 4, 205 02 Malmö
Webbplats:
https://vard.skane.se/psykiatri-skane/mottagningar-och-avdelningar/vuxenpsykiatrimottagning-lakemedelsberoende-malmo/
Öppettider:
  • Mån-Ons08:00 – 16:00 Lunch 12-13
  • Tor08:00 – 18:00 Lunch 12-13
  • Fre08:00 – 16:00 Lunch 12-13

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!