En väg in barn och unga psykisk hälsa

Adress: Verksamheten kan ej besökas.

En väg in, barn och unga, psykisk hälsa är en gemensam kontaktväg till barn- och ungdomshälsan och barn- och ungdomspsykiatrin för barn upp till 18 år. Hit vänder du dig också om du är i behov av akut kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin dygnet runt.

Du som ungdom eller förälder är välkommen att ringa oss. Erfarna sjuksköterskor och kuratorer ger dig råd och bedömning av ditt vårdbehov. Det kan t.ex. handla om oro, ångest, kriser, nedstämdhet, relationsproblem, misstanke om psykisk sjukdom eller psykisk funktionsnedsättning. Det kan också vara huvudvärk eller magont där vården inte hittar några kroppsliga orsaker. Som förälder kan du få stöd i ditt föräldraskap kopplat till ditt barns psykiska ohälsa.

Bedömningen görs på telefon och vid behov via en strukturerad intervju som kan ta upp till 60 minuter. Ibland kan vården inte tillgodose ditt behov och då lotsas du vidare eller hänvisas att kontakta exempelvis socialtjänst, skolans elevhälsa eller barnhälsovård.

Om bedömningen visar att barn- och ungdomshälsan kan vara rätt stöd så är målet att erbjuda en tid inom 14 dagar. Om behovet istället är ett bedömningssamtal på barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning så strävar vi efter att erbjuda en besökstid inom 30 dagar. Du kan få en snabbare tid om ditt medicinska tillstånd kräver det, och ibland kan du få vänta lite längre.

Information till patienter

Ålder

Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Verksamheten kan ej besökas.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
En väg in, barn och unga, psykisk hälsa, Hus A3, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 16:00 helgfri vardag
  • Mån-SönDygnet runt akuta ärenden

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma