Neonatal intensivvård Umeå

Adress: Barnavdelning 4, Norrlands Universitetssjukhus, 901 85 Umeå

Neo-IVA är en intensivvårdsavdelning där för tidigt födda barn vårdas. Hos oss finns även ett antal föräldrarum där barnen kan vårdas dygnet runt hos sina föräldrar. Det handlar om barn som mår relativt bra, men som ännu inte är utskrivningsklara. I anslutning till entrén, utanför intensivvårdsdelen, håller neonatalmottagningen till. Dit kommer några av barnen som vårdats hos oss tillbaka på återbesök efter att de skrivits ut.

På avdelningen arbetar omkring 100 personer – läkare, sjuksköterskor, barn- och undersköterskor samt övrig kringpersonal. Vår verksamhet kräver nästan lika mycket personal dygnet runt. Upptagningsområdet sträcker sig från Kiruna i norr till Sundsvall i söder.

På avdelningen finns en kurator till hands för alla föräldrar. Hon kan hjälpa er med praktiska frågor om resor och föräldraförsäkring m.m. Hon finns även tillgänglig för samtal i enskildhet. Är svenska inte ditt hemspråk har du rätt till tolk.

Information till patienter

När barnet vårdas på Neo-IVA finns det möjlighet att bo i föräldrarum på avdelningen, på anhörigvåningen en trappa ned eller på Hotell Björken.

Remisskrav

Remisskrav

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Barnavdelning 4, Norrlands Universitetssjukhus, 901 85 Umeå
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Norrlands Universitetssjukhus, 90185 Umeå
Öppettider: Uppgift saknas
Tjänster: Uppgift saknas

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.