Rehabenheten Medicin Västerås, Västmanlands sjukhus Västerås

Adress: Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås

Till oss är du välkommen när du har din ansvariga läkare inom Geriatriska kliniken, Rehabiliteringsmedicinska kliniken eller Medicinkliniken. Tillsammans med dina behandlare görs en behandlingsplan.

På geriatriska kliniken arbetar vi både på geriatriska avdelningen men också på den geriatriska mottagningen där vi deltar i minnesutredningar. Vi har också ett team för geriatrisk rehabilitering för patienter med stroke dit du kan komma från hemmet efter utskrivning från sjukhuset.

På rehabiliteringsmedicinska kliniken arbetar vi både inom rehabiliteringsmedicinska avdelningen samt i olika team på mottagningen. Det är hjärnskadeteamet för patienter med stroke eller andra hjärnskador och spinalteamet för patienter med ryggmärgsskador.

På medicinkliniken arbetar vi på medicinklinikens alla avdelningar. Vi har ett neuroteam (parkinsonteamet, MS-teamet, ALS- teamet) med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator och logoped som ansvarar för rehabilitering av patienter med neurologisk sjukdom. Vi samverkar med neurologsjuksköterska och neurolog på neurologmottagningen. Inom fysioterapi/sjukgymnastik har vi mottagningsbesök och rehabilitering för medicinklinikens övriga patientkategorier. Även kuratorer har egna mottagningsbesök.

Information till patienter

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss.

Det finns idag bakterier som är motståndskraftiga mot vissa penicillinpreparat. För att förhindra smittspridning vill vi att du meddelar oss om du vårdats eller fått behandling på sjukhus eller annan vårdinrättning utanför Sverige de senaste sex månaderna.

Vi har besöksadress på flera olika ställen på sjukhuset så titta därför på din kallelse vart du ska.

Remisskrav

Du behöver remiss för besök hos oss. Remissen utfärdas vanligtvis av din familjeläkare. Du ska få en tid inom vårdarantins 90 dagar.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 16:00

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!