Smärtmottagningen, Södertälje Sjukhus AB

Adress: Rosenborgsgatan 6-10, Södertälje

Smärtmottagningen behandlar patienter med godartad långvarig smärta, cancerrelaterad smärta, postoperativ smärta och andra akuta smärttillstånd. Vår roll är att uppfylla behovet av god smärtvård men också att utgöra en resurs både för primärvården och för övrig specialistvård. Vi tar emot patienter som kommer till oss på remiss från läkare.
Inom teamet arbetar flera professioner då smärta påverkar en individ på många olika sätt, både psykiskt, fysiskt och socialt. Vårt arbete utgår från den biopsykosociala modellen. Teamets professioner består av läkare, sjuksköterska, fysioterapeut med specialitet inom smärtlindring, KBT-terapeut, kurator och psykolog. Både i bedömningen av remissen och inför en behandlingsplanering med patienten används teamets alla professioner.

Vårt omhändertagande för att utgöra god smärtvård börjar med att vi tillsammans med patienten gör en smärtanalys. Patienten får god tid på sig att berätta om sin smärtproblematik och vi försöker förstå smärtans ursprung, hur smärtan påverkar patientens liv i stort och vad vi tillsammans kan arbeta med för att förbättra livet för patienten.Eftersom ingen patient är den andra lik skräddarsys våra insatser och vi har därför ett brett utbud av möjligheter. Det kan vara farmakologisk och /eller fysioterapeutisk behandling, KBT/ACT-behandling både individuellt och i grupp.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Rosenborgsgatan 6-10, Södertälje
Län, kommun:
Stockholms län, Södertälje
Postadress:
Södertälje Sjukhus AB, 152 86 SÖDERTÄLJE
Webbplats:
http://www.sodertaljesjukhus.se
Öppettider:
  • Mån-Fre08:00 – 16:00

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!