Smärtteam, Borås

Adress: Brämhultsvägen 53, 501 82, Borås

Nervsmärta. Smärta i samband med nervskada, så kallad neuropatismärta, kräver speciella behandlingsprinciper och dessa patienter kan remitteras för bedömning och behandling eller rekommendationer. Central neurogen smärta vid stroke och andra sjukdomar i centrala nervsystemet hänvisas i första hand till medicinklinikens neurologsektion. Smärtenheten behandlar inte heller huvudvärk och för ansiktssmärta hänvisas till öron-näsa-halsspecialist, neurolog eller specialisttandvård som också leder en orofascial smärtgrupp. Diagnoser som fibromyalgi, whiplash-associerad smärta, myofasciell smärta och andra generella smärttillstånd ingår därför primärt inte i smärtenhetens vårdutbud. I enklare fall rekommenderas smärtskola i miniteam inom primärvården som också bör ha handlingsprogram för patienter med exempelvis diagnosen fibromyalgi.

Information till patienter

Remissförfarande. För att konsultationen ska bli meningsfull rekommenderas remissförfarande för den medicinska prioriteringen och den fortsatta handläggningen.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Brämhultsvägen 53, 501 82, Borås
Län, kommun:
Västra Götalands län, Borås
Postadress:
Södra Älvsborgs Sjukhus, Anestesiklinik, S21 Smärtteam, 501 82, Borås
Webbplats:
http://www.vgregion.se/sas
Öppettider:
  • Mån08:00 – 11:00
  • Tis08:00 – 09:30
  • Ons-Fre08:00 – 11:00

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!