Strokemottagning Sundsvall

Adress: Sundsvalls sjukhus, Lasarettsvägen 21, Sundsvall

På strokemottagningen har vi återbesök efter stroke. Vi följer då upp medicinsk behandling och de undersökningar som är gjorda efter utskrivning från bland annat strokeavdelning 25B. Vi arbetar med att tidigt upptäcka eventuella komplikationer efter stroke. Vi arbetar också med förebyggande åtgärder som livsstilsförändringar och att kartlägga riskfaktorer.

Hos oss finns möjlighet för patient och anhöriga att ställa frågor kring strokesjukdomen. Vi som arbetar på strokemottagningen är sjuksköterskor och vid behov kan patienten även få träffa läkare.

Från strokemottagningen utgår även vårt Strokehemrehab-team med sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped, sjuksköterska och läkare. Teamet ansvarar för att rehabilitera strokepatienter i hemmiljö.

Strokeenheterna ingår i Länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering.

Information till patienter

PARKERING – FÖR RÖRELSEHINDRADE MED PARKERINGSTILLSTÅND finns parkeringsplatser i nära anslutning till sjukhusets entré och i sjukhusets garage, där parkeringsplatser finns i zon 5 i mitten av garaget, nära till hissen upp till centralreceptionen. ÖVRIG PARKERING finns endast utomhus, även med elbilsladdning. Det är Parkster som sköter sjukhusets parkeringar.

Remisskrav

Remiss från läkare krävs.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Sundsvalls sjukhus, Lasarettsvägen 21, Sundsvall
Län, kommun:
Västernorrlands län, Sundsvall
Postadress:
Sundsvalls sjukhus, 851 86 Sundsvall
Öppettider:
  • Mån-Tor07:30 – 16:00
  • Fre07:30 – 13:45
Tjänster: Uppgift saknas

Dialiv Premium för dig

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill. Ta kontroll över riskfaktorer och få hjälp när du behöver det.

Dialiv är appen för dig. Få tillgång till alla verktyg du behöver. Chatta med läkare när du vill.

Nu med Blodsockerkit!

Få nyhetsbrev med goda recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.

Få vårt nyhetsbrev med goda recept, råd och e-böcker gratis!