Ungdomspsykiatriska mottagningen

Adress: S:t Olofsgat 9, tr B, plan 2, Uppsala

Detta är en så kallad första linjens mottagning och målgruppen är ungdomar som går i gymnasieskolan i Uppsala kommun. Vi tar emot ungdomar med lätt till medelsvår psykisk ohälsa, företrädelsevis ångest och depression men även trauma och kriser. Vi strävar efter att ha korta behandlingskontakter. Vi gör inga neuropsykiatriska utredningar.

Här arbetar leg. psykologer, leg. psykoterapeut, specialistsjuksköterskor i psykiatri, kurator, psykiater/läkare samt vårdansvarig, medicinsk sekreterare och avdelningschef. Vi erbjuder kortare psykologiska behandlingar både individuellt och i grupp. Vi kan även erbjuda stödsamtal, läkarbedömning och rådgivning. Kontakten inleds alltid med bedömningssamtal så att vi gemensamt kan komma fram till vad som är bäst för dig.

Om du vill komma i kontakt med oss kan du ringa själv eller komma upp till mottagningen. Du kan också be en förälder, en kompis eller annan anhörig om hjälp. Elevhälsan kan också skicka en remiss. Även andra vårdinstanser kan skicka en remiss till oss.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
S:t Olofsgat 9, tr B, plan 2, Uppsala
Län, kommun:
Uppsala län, Uppsala
Postadress:
Akademiska sjukhuset, S:t Olofsgatan 9, tr B, plan 2, 751 85 Uppsala
Webbplats:
http://www.akademiska.se/bup/spangen
Öppettider:
  • Mån-Tor08:00 – 16:00
  • Fre08:00 – 15:30
Tjänster: Uppgift saknas

Sveriges bästa nyhetsbrev

Få nyhetsbrev med allt nytt inom diabetes, övervikt och fetma

Subscription Form