Vårdvägvisare

Adress: Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Vårdvägvisarna arbetar med information och vägledning till patienter, anhöriga och hälso- och sjukvårdens verksamheter i hela Region Gävleborg. Till vårdvägvisaren kan du vända dig med frågor om vårdgarantin, väntetider, valmöjligheter, regelverk, rättigheter, hälsoval och vårdgivare.

Vårdvägvisarna hjälper dig som patient att reda i frågor som gäller hälso- och sjukvårdens ansvar. Vårdvägvisaren stöttar dig som patient eller anhöriga i vart du vänder dig för att få hjälp samt att lotsa dig vidare till rätt vårdgivare eller vårdenhet. Till exempel kan du som patient få vägledning i hur du går tillväga när Region Gävleborg inte kan erbjuda besök hos specialist eller behandling/operation inom vårdgarantin.

Vårdvägvisaren kan hjälpa dig med kunskap och information om den egna vården. Vårdvägvisarna är sjuksköterskor med lång erfarenhet, och har ett samarbete med patientnämnden, sjukreseenheten, centralkassan, olika organisationer och övriga verksamheter inom hälso- och sjukvården. Vårdvägvisarna läser eller dokumenterar inte i journaler.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Hitta hit:
Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Län, kommun:
Gävleborgs län, Gävle
Postadress:
Region Gävleborg, Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
Öppettider:
  • Mån07:15 – 15:45
  • Tis07:15 – 16:30
  • Ons-Fre07:15 – 15:45
Tjänster:

Få nyhetsbrev med recept, råd, kliniska artiklar och e-böcker gratis.